Това, че 30 г. много грижовно се развъжда политика за насърчаване на неграмотни, не означава, че задължително трябва да гласувам

Незабавно трябва да се въведе ценз за право за гласуване – СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ и платени данъци.

Интересно ми е да чуя статистика колко от българските граждани са завършили основно образование, след като Конституцията го е фиксирала като задължение.

Колко от тях са изрядни данъкоплатци към българската държава? Колко пари внасят в хазната като данъчни задължения?

Също така мигновено трябва да се въведе електронно гласуване, заедно със стандартното, за да може човек и на Луната да е стъпил, без ограничението на умишлено провалени избирателните секции на места в чужбина, да може да направи своя съзнателен избор, подплатен с образование.

Освен това, дебело подчертавам. Стига с тези глезотии за майчин и бащин език. Говорете си го, но не може цял живот да живееш в България, да ядеш български хляб от земята българска и да имаш претенции да избираш бъдещето на държавата ни, без да владееш българския език. Щом в личния ти документ пише гражданин на Р. България, това означава, че българският език трябва да се ползва безпроблемно.

Това, че 30 години много грижовно се развъжда политика за насърчаване на неграмотни, не означава, че задължително трябва да гласувам, но задължително е нужно да се въдворят в класните стаи. Поне така пише в Конституцията. Моят глас не е бушон, с който да балансирам тоталния провал на държаваната политика към онази част от обществото, оставени на произвола, непросветени и малограмотни. Отказвам да бъда употребявана за прикриване на потопа от глупост, плъзнал и отгледан съвсем съзнателно с целенасочената властова безхаберност.

Цвета Кирилова, Фейсбук