Това е шансът България да се отърве от една злокобна чума, обрасла обществото ни като раково образование

КАКВО ДА НАПРАВИ БСП, ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ

1. Да засили антикорупционното предизборно говорене. Дори и с риска да атакува служебното правителство заради нерешителните ревизионни действия.

2. Категорично да заеме антимутренско поведение. Тезата ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА би мобилизирала и наелектризирала огромно мнозинство от пъстролико настроени избиратели. Така ще се повтори ефекта Румен Радев от 13-ти ноември 2016-та.

3. Енергично да разтвори политическото ветрило извън твърдия червен електорат. Там резервите са на изчерпване. Нови гласове могат да дойдат от колебаещите се, центристко настроени, дори десни избиратели.

4. В дните до изборите да лансира слогана БЪЛГАРИЯ, ИЛИ ГЕРБ. Сега е моментът мнозина да бъдат убедени, че всеки един глас, отишъл за малки и второстепенни партии и коалиции е глас пряко и косвено даден за ГЕРБ.

5. Сега е моментът БСП и Корнелия Нинова да разберат, че това не е просто техния личен и политически шанс. Това е шансът демократична България да се отърве от една злокобна чума, обрасла обществото ни като раково образование. После ще бъде късно…

Владимир Танев, Фейсбук