Това го нямаше при бай Тошо! Мъжете не си епилираха краката, не си слагаха жартиери, не си обзавеждаха задниците с лубриканти

Значи, ще се опитам да го кажа спокойно.

Първо, това, че 500 души прекараха премръзнали на пътя, защото пътна полиция не може да озапти наглите тираджии да карат без вериги в снежни виелици – е супер гадно, но не е нещо необичайно. При този тотален аутизъм на строителната мафия и институции, продължават и безумните задръствания по магистрала Хемус. Да, да. Напълно съм съгласна, че има нужда от ремонти и поддръжка на пътните съоръжения. Но затова първо се изграждат обходни маршрути. После се строи и ремонтира.

Две, за какво ви е МВР, бе, ГЕРБ! Защо някой не му скъса генералските пагони на Борисов?! Уж полицай № 1 го направихме от прост бодигард и охранител, а пътните полицаи стават само да питат пострадалите дали имат нужда от вода и шоколади. Що не са в състояние да спират тировете там, където трябва, бе?!

Вместо да ми лети като някой застаряващ Батман с отесняло по корема трико, между Хитрино и Карнобат, въпросният премиер, да беше турил един нормален министър на вътрешните работи. Да беше турил някой нормален главен секретар. А не някакви статистици, които само ходят на място са в състояние само да броят жертвите. А не само да претакат държавните пари за пътно строителство и да плащаме пътен данък по няколко пъти.

Три. Страшно съм вбесена от новината, че за обезщетения за безработица ще се определят от стажа СЛЕД 2000 година. Ало, Мутрата! Да, за теб става въпрос. Слушай сега: а тези, които сме работили от 1981 г. насам с няколко болнични листа и почти без прекъсване?! Тия 20 години от стажа ми – къде ги броите, вашата мамка престъпна, мафиотска! Тоя пикльо Горанов, дето си връзва бюджета с подобни магарии, няма ли кой да го сгащи в някое кьоше, така, на изпроводяк, мечка да му направи. Поне. Да му причини болка в простата, да речем, като поздрав от името на целокупния български народ.

И на това отгоре ми показват двама мъже в силата си да се подписват като овце под съкратените помощи за безработица!!!! Вместо да натрошат носовете на чиновниците, които ги подлагат на подобно унижение.

Вместо да наскачат на площада и да извадят всички министерски плъхове на светло. А ние там ще ги причакаме, както подобава!

Това го нямаше при бай Тошо, изроди нещастни! Всички мъже работеха или служеха на Родината. Не си епилираха краката, не си слагаха жартиери, не си обзавеждаха задниците с лубриканти. Първото, бебе, родено на Нова година не беше циганче, родено от 13 годишна малолетна и 15 годишен – неграмотен циганор, дето си печата палеца под акта за раждане на детето, понеже не може да държи молив.

И още: помощи за безработни се даваха за тежка инвалидност, за кретенизъм и тотална неспособност за социална адаптация. Почти не се виждаха такива отрепки дори нощем. Никой не живееше в катакомбите под София. Всички цигани можеха да пишат и да четат. Не се размножаваха на детските площадки, сексът под 18 години беше нежелан, а до 16 – забранен! Децата учеха и ако много много се натискаха по кьошетата ядяха бой или ги женеха насила. Милицията се занимаваше предимно с кражби на чистачки, стопански и битови престъпления. А престъпниците лежаха в затвора. Като стане някое тежко изнасилване на деца или жени, цялата държава почваше да бучи, а Политбюро се тресеше, сякаш на тях им го завираха. Винаги си отиваше някой с власт, когато стане голямата беля. Сега – кой е уволнен за пътния хаос?! Кой е уволнен заради изнасилването на момченца в лагера в Харманли?! Кой е уволнен за безумните ходове на Горанов да отреже половината трудов стаж на българите?!

Кой?! А! А вие, мръвки такива, защо му гласувахте пак, бре! А?!

Нора Стоичкова, Фейсбук