Тръмп призова Путин: Разкрий компромат за сина на Байдън

Доналд Тръмп призова руския президент Владимир Путин, твърде зает с войната в Украйна, да разкрие компромата, с който според Тръмп той изглежда разполага, за Хънтър Байдън – сина на президента на САЩ.

Това предаде Франс прес.

Така бившият президент републиканец се връща към неведнъж повтаряните си обвинения, особено по време на кандидатпрезидентската си кампания от 2020 г., които бяха отхвърлени от противната страна. Хънтър Байдън е сред обичайните мишени на Тръмп. Докато баща му бе вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017) синът на Байдън имаше икономически интереси в Украйна и Китай и републиканците редовно го критикуваха за това.

В интервю, разпространено вчера от медията „Риъл Америка’с войс“, Тръмп уверява, че съпругата на един московски кмет е дала 3,5 милиона долара на Хънтър Байдън и неговото „семейство“. „Това са много пари. Тя му е дала 3,5 милиона долара и според мен Путин знае какъв е отговорът тук. Мисля, че той би трябвало да го съобщи публично“, каза Тръмп. „Според мен би трябвало да знаем този отговор“, добави той.

По време на предизборен дебат Тръмп вече попита Джо Байдън „защо, интересно, жената на кмета на Москва е дала на вашия син 3,5 милиона долара“. „Не е вярно“, отвърна тогава демократът.

В миналото Тръмп обвиняваше Джо Байдън, че е издействал уволнението на украински прокурор, за да защити от разследване за корупция газовото предприятие „Бурисма“, защото синът му тогава бе в управата на фирмата.

Източник: Факти