Тръмп: САЩ се провалят като нация, защото „имаме най-лошият президент в историята“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп подчерта на митинг, в Маями, Флорида, че страната сега е в упадък и е „пропадаща нация“, защото „имаме най-лошият президент в историята“.

Тръмп отново обвини администрацията на президента Джо Байдън за „най-високата инфлация от 50 години“, наред с нарастващото геополитическо напрежение.

Той също така каза, че американският фондов пазар „завърши най-лошата първа половина на годината от 1872 година насам“, предаде БНР.

Бившият президент подчерта, че страната е загубили своята енергийна независимост, прекратявайки „проучването и производството на петрол в Съединените щати точно когато цените достигнаха най-високото си ниво за всички времена“.

Завършвайки речта си, той подчерта, че Републиканската партия „няма да позволи този ужас да продължи“ и „ще направи Америка отново велика“.

Междинните избори в Съединените щати ще се проведат във вторник, 8-и ноември. Провеждат се избори за всичките 435 места в Камарата на представителите, както и 35 от 100-те места в Сената. Демократите спечелиха през 2020 г. Камарата на представителите с 222 срещу 213 за Републиканската партия и държат Сената при числено равенство 50-50, но с решаващия глас на вицепрезидента Камала Харис.

Прогнозите на FiveThirtyEight сега дават на републиканците 83% шанс да спечелят Камарата на представителите на утрешните междинни избори и 54% шанс да спечелят мнозинство и в Сената. Има 53% шанс републиканците да спечелят и двете камари, 30% шанс демократите да запазят мнозинство в Сената, докато републиканците спечелят Камарата, и 16% шанс демократите да запазят мнозинството си и в двете камари на Конгреса на САЩ.

Източник: BIG5.bg