Три организации предлагат кандидатурата на Цвета Кирилова за лице на България за председателството на ЕС

Три граждански организации, с авторитет и принос в развитието на българщината, излязоха с предложение към българското правителство, като издигат своя кандидатура за „Лице на България за ротационното председателство на ЕС“.

Те предлагат номинацията на Цвета Кирилова, журналист, общественик и родолюбец, която работи в областта на различни хуманитарни и образователни проекти.

„Ние от „Сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България” и Асоциация „Ренесанс за България“ считаме, че предвидената културна програма за времето на нашето председателство се явява уникална възможност България да представи по достоен начин своята богата история и културно величие.

За целта предлагаме да се учреди статутът „Лице на българското председателство“, за заемането на който да бъде одобрена кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова – виден български общественик, родолюбец и радетел за граждански права, притежаващ качествата, ума и магнетизма на човек, способен по най-добрия начин да представи културната ни идентичност и национални традиции, пишат от трите организации. Като мотиви те изтъкват, че Кирилова е изявен общественик, журналист и хуманист, посветила се на проекти за възпитанието и модерното обучение и развитие на младото поколение на България. Посочват и нейния принос за осъществяването на социални, образователни и родолюбиви проекти.

„Кампанията тръгва в социалната мрежа и ще разчита на подкрепата на всички родолюбиви хора у нас и чужбина, съобщават още в своето предложение трите организации.

Източник: Times.bg