Тринайсет папагала ми дай всичките ще ги направя правителствени – кеф ти партийци, кеф ти дописници, кеф ти телевизионни звезди

Предлагам ви една съвременна редакция на оная фраза за за магарето, от което бай ви Ганьо може да направи политически фактор.

Ето я фразата в оригинал: „Аз ви казвам, че трябва да изберем правителствени! – викна бай Ганьо и удари по масата (…), а после добави: – Едно магаре ми тури за кандидат и магарето ще ти избера, майка му стара!“

Да не си помислите само, че ще редактирам Алеко (светла да е паметта му и да я пази Господ от реформите в образованието). Предлагам само да се замени „МАГАРЕ“ с „ПАПАГАЛ“.

Съгласете се, че във века на информацията у нас папагалите играят по-значима роля от магаретата, въпреки, че ръководните функции на последните се разширяват.

Питате кога се сетих за това? Днес от 18 до 20 часа, когато чух и прочетох едно и също програмно изречение по темата за новия антикорупционен орган и президента – изречение, което (забележете!) беше повторено точ в точ и буква по буква в 3 телевизии от трима водещи и седем техни гости, а плюс това беше написано в 3 сайта от трима публицисти – двама именити и един анонимен.

Да, може да сте забелязали и вие: в 120 минути една и съща мисъл бе изречена с едни и същи думи, еднакви от първата до последната сричка, от 13 души и то различни: журналисти, социолози, всичколози и политици, мъже и жени, голобради и с двудневни бради, брюнетки и блондинки.

Какъв е изводът? Бай ви Ганьо най-добре го би изразил:
„Тринайсет папагала ми дай всичките ще ги направя правителствени – кеф ти партийци, кеф ти дописници, кеф ти телевизионни звезди. Па като ревнат в един глас всичките – тук ли си, Лиле, там ли си!“

Автор: Анна Заркова

Източник: IBTnews.bg