Тръмп назова лекарството срещу Ковид-19: Хидроксихлорокин & Азитромицин, взети заедно

Хидроксихлорокин & Азитромицин, взети заедно, имат реален шанс да бъдат една от най-големите промени в историята на медицината. FDA премести планини – Благодаря!

Хората умират, движат се бързо, и Бог да благослови всички!

Това написа днес в страницата си във Фейсбук американският президент Доналд Тръмп.

Това е същото лечение на коронавирус, за което Кирил Домусчиев сподели преди няколко дни. То е свързано с комбинация от две лекарства, които дават доста добри резултати при третирането на COVID-19. Председателят на КРИБ заяви, че се лекува именно с това съчетание на медикаменти, а то му е било препоръчано от френски лекари.

Домусчиев съобщи, че е осигурил това лекарство, което ще помогне на държавата в борбата срещу разпространението на COVID-19. Става въпрос за препарата хлорохинов фосфат, от който предприемачът е осигурил 100 опаковки.

Преди няколко дни за лечебните свойства на тази комбинация от лекарства говори френският специалист по инфекциозни болести Дидие Раул.

Хидроксихлорохинът и азитромицинът не са нови препарати. Лекарите ги използват от години за заболявания несвързани с COVID-19.

В същото време се разбра, че и сътрудник на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс е дал положителна проба за новия коронавирус, съобщи говорителката на Пенс Кейти Милър, цитирана от Франс прес и БТА.

Тя съобщи, че канцеларията на Пенс е била уведомена снощи за положителния резултат на пробата и подчерта, че този сътрудник не е бил в близък контакт нито с Пенс, нито с президента Доналд Тръмп.

Майк Пенс беше поставен от Тръмп начело на работната група за борба с разпространението на коронавируса в САЩ.

Редица членове на непрякото обкръжение на Доналд Тръмп са поставени под карантина след установено заразяване. Президентът на САЩ отначало отказваше да бъде тестван, но на 14 март най-сетне заяви, че не е заразен.

По данни на американския университет „Джонс Хопкинс“ в САЩ са установени над 18 500 заразени от коронавируса, а починалите са най-малко 227 души.

Източник: Епицентър.БГ