Тръмп: Обама помогна за появата на Ислямска държава, Русия ще помогне да я унищожим

„Обама допринесе за появата на Ислямска държава, Русия ще помогне да я унищожим. Русия ще ни уважава повече през моя мандат“.

Това заяви новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп в първата си пресконференция след вота, цитиран от БГНЕС.

Доналд Тръмп е разпоредил на американското разузнаване да подготви до 90 дни окончателен доклад за хакерските атаки срещу САЩ и за мерките, които ще бъдат предприети.

Според него всички извършват хакерски атаки срещу САЩ, а не само Русия.

Твърденията, че съм свързан с Русия са дело на моите противници, категоричен е той.

Той допълни, че американските разузнавателни агенции са опетнили своята репутация, като са се позовавали на „недоказани съобщения“ за негови връзки с Русия. Доналд Тръмп упрекна, че твърденията идват от обикновен сайт, като „Бъзфийд“, които ще си понесат последствията.

„Смятам, че е позорно, че тази информация е била пусната. Това са все лъжливи новини, измишльотини, това не се е случвало. Тези простотии са били стъкмени от болни хора и никога не е трябвало да бъдат публикувани. Това е възмутително и във висша степен безотговорно“, коментира възмутено бъдещият американския президент.

Според Доналд Тръмп извършването на хакерски атаки от Русия срещу Демократическата партия в САЩ е било нещо нормално, имайки предвид отношението на Хилъри Клинтън към Москва.

„Путин няма да ни хаква повече и Русия ще уважава САЩ повече, след като стана президент“, заяви Тръмп.

Отношенията между САЩ и Русия в момента са ужасни и ако руският президент Владимир Путин ме харесва, това е актив, а не пасив, е на мнение Доналд Тръмп.