Тръмп: “Приготви се, Русия, ракетите идват”

“Приготви се, Русия, ракетите идват”.

Това написа в сряда в Туитър американският президент Доналд Тръмп, по повод перспективата от военни удари срещу Сирия след предполагаемата химическа атака в бунтовническия град Дума, предаде “Ройтерс”.

Руснаците на трябва да бъдат партньори на едно животно, което убива с газ своя народ, продължава Тръмп в туита си, визирайки сирийския президент Башар ал Асад.

“Русия обещава да свали всички ракети, изстреляни срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те идват, красиви и нови (…) Не трябва да бъдете партньори на едно животно, което убива своя народ с газ и се радва!”, предупреждава президентът на САЩ.

Припомняме, че снощи Русия наложи вето на резолюцията на САЩ за Сирия. Американският проект за резолюция противоречи на руската позиция и няма да бъде приет, заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя. “Вие не искате да чуете, че няма никакви признаци за химическа атака в сирийския град Дума”, добави руският представител в ООН.

В проекторезолюцията, внесена от САЩ, се предвиждаше създаването на независим механизъм за разследване на ООН за използването на химически оръжия в Сирия с едногодишен мандат. Текстът бе внесен по повод предполагаемата химическа атака на 7 април в град Дума.

Същата вечер Съветът за сигурност на ООН отхвърли и конкурентно руско предложение. Руският текст не успя да събере минимално необходимите 9 гласа от 15 за приемането му.

Източник: ГЛАСОВЕ