Тръмп ще депортира всички мигранти от САЩ, които са само на социални помощи

Новоизбраният президент Доналд Тръмп насочи погледа си към мигрантите в Америка, които са на социални помощи. В нов указ на президента се предвижда всички мигранти, които са на издръжка на държавата да бъдат депортирани.

„Всеки легален имигрант, който разчита за оцеляването си единствено на определен вид социални помощи, следва да бъде установяван и колкото се може по-бързо депортиран“, се посочва в проекта, съобщи АП, цитирана от БТА.

Указът има за цел да спре възможността от използването само на социалното подпомагане от държавата. Голяма част от мигрантите в САЩ разчитат на социалните помощи и с тях само живеят, като не търсят други начини за получаване на парични средства.

Това е лоша новина за десетки хиляди българи, които се намират нелегално в САЩ и вече са под прицела на новите мерки на Доналд Тръмп, коментира Нова телевизия.

Българите на територията на САЩ без зелена карта досега не са живели в страх от депортиране, но новите мерки ги засягат право и тях.

По нареждане на американския президент и всички мигранти ще бъдат държани под око, като ще бъдат докладвани и за най-дребното престъпление.