Тръмп: Вече има много гняв. Светът е пълен бардак. Светът е разгневен

Излиза, че американците не са доволни, че Доналд Тръмп изпълнява предизборните си обещания. Новоизбраният американски президент беше обещал в своята кандидат-президентска кампания, че ще блокира влизането на мюсюлмани на територията на САЩ и започна да си реализира обещанието. Той възнамерява да затвори границите на САЩ за някои мюсюлмански страни, тъй като светът се е превърнал в „пълен бардак“, а Европа е направила огромна грешка, приемайки милиони бежанци.

„Това не е забрана срещу мюсюлманите, а засяга страни, в които има много тероризъм“, заяви новият президент на САЩ в интервю, излъчено по телевизия Ей Би Си, съобщава сайтът lapresse.ca, цитиран от Епицентър.бг.

Той не назова кои мюсюлмански страни ще бъдат засегнати от забраната, но каза, че не иска тероризъм на американска територия. Доналд Тръмп даде за пример Европа и по-специално Германия, където се е напълнило с бежанци, измежду тях и терористи.

Администрацията на американския президент е подготвила указ, наречен „Защита на нацията от терористични атаки на чужденци“, копие от който бе публикувано във в-к „Вашингтон Пост“. Според този указ се забранява влизането на американска територия на граждани от Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

На журналистически въпрос дали този указ няма да предизвика гняв в мюсюлманския свят, Доналд Тръмп заявява:

„Гняв? Вече има много гняв. Как би могло да има повече? Светът е бардак. Светът е разгневен. Не трябваше да ходим в Ирак. Не трябваше да се изтегляме по начина, по който го направихме. Светът е пълен бардак“, подчерта Тръмп.