Трябва да има гратисен период за плащане на задължения за сметки, дългове и т.н

Вместо да глобяват хората и да пращат полиция да контролира карантината, държавата трябва да осигури безплатно или на минимална цена дезифектанти, които да се дават на квота на човек.

Няма да е чак толкова скъпо.

Или да задължи всяка аптека да има такива и то на приемлива цена. Препоръчват се маски, но я ги намерете някъде. А не всеки може да дава по 100 до 300 лева за кутия.

Държавата трябва да даде амнистия за част от данъци и такси през този период, за да подпомогне хората и бизнеса. Защото например самоосигуряващите се сега няма да имат никакви доходи, какво правим тогава?

Да се премахнат сини, зелени и пембени зони, за да могат хората да пътуват повече с лични автомобили и да не става наплив в обществения транспорт.

Стоките от основна необходимост като брашно, хляб, олио, сирене и т.н. за известен период да са с контролирани цени и задължително всеки магазин, който иска да работи, да ги предлага. И да се въведат много сериозни санкции за спекулата, която вече започна.

Да има гратисен период за плащане на задължения за сметки, дългове и т.н. поне два месеца, като се отчита намаляването на приходите.

Защо ли единственото, което се сети шайката, е да се погрижи за контрола и да не се събираме, но не и за това как народът ще оцелее в това време? Не всеки може да краде от държавната трапеза и много хора могат да не оцелеят по финансови причини.

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук