Цачева: Щом съм в оставка, значи нещо не съм направила както трябва

„Ако знаех, че в една и съща фирма сме толкова хора, тогава щях да мисля по друг начин.

Въпреки че не мисля какво лошо има в това.

Категорично мога да заявя, че нямам никакви взаимовръзки с фирмата. И не отива аз да коментирам дали има лобизъм, или няма.“

Това каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ министърът в оставка Цецка Цачева във връзка със закупуването на апартамент в ключов софийски квартал на стойност под пазарната цена.

Тя не пожела да коментира фактът, че Цветан Цветанов също е участник в скандала. Цачева заяви, че е поискала да излезе в отпуск до момента, в който се гласуват оставките, тъй като смята, че така е редно. Министърът в оставка призна, че вероятно някъде нещо не е направила както трябва и увери, че сделката е направена спрямо законите на страната и очаква резултатите от проверката. На въпрос от водещия накъде ще поеме сега Цецка Цачева, ако оставката й бъде гласувана, тя заяви, че е рано за рекапитулации и не е обмисляла, но си тръгва с усещане за свършена работа в министерството, а преди това и в парламента.

„Неприятна е ситуацията. Аз съм емоционален човек. В чисто човешки план ги преживявам тези неща, но нека да изчакаме да се развият събитията. Достатъчно време има да мисля какво ще правя напред. В крайна сметка аз съм човек с професия и никой не може да ми отнеме онова, което знам и мога. Така че животът продължава“, допълни Цачева. Тя посочи, че ще направи всичко възможно, за да не се отрази случващото се с нея на предизборната кампания на ГЕРБ за европарламент. На въпроса дали все още Цецка Цачева има желание да остане в политиката, тя отговори: „Днес съм министър в оставка. В утрешния ден ще бъде министър в оставка в отпуска. Какво ще се случи в сряда, четвъртък, след гласуването на оставката ми е въпрос, чието решение ще взема аз заедно с моето семейство“.Според политическият анализатор Евгени Дайнов, обаче, от Цачева „голям политик не става и след като не стана „майка на нацията“, сега няма да се върне и в политиката“.

Източник: Petel.bg