Цацаров за циганската агресия: Напрежението е в резултат от дълго насаждано, толерирано, дори и подклаждано съзнание за пълна безнаказаност

Това не е етнически конфликт, а конфликт между беззаконието и хората, които живеят съообразно закона. Но е удобно да бъде представено като етническо. Ромското население е толерирано години напред, просто защото е нужно като електорат. Време е хората, които го използват и част от които са в Народното събрание, да го осъзнаят.

Това коментира в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров за ескалиращото напрежение в Асеновград и Смолян заради нападнати и бити българи от цигани, информира „Флагман“.

Обвинител №1 в държавата е в морския град във връзка с конференция на Висшия съдебен съвет (ВСС), която се провежда в Гранд хотел енд СПА Приморец.

Според него напрежението е в резултат от дълго насаждано, толерирано, дори и подклаждано съзнание за пълна безнаказаност.

„Парите, които са изразходвани за интеграция на ромското население, очевидно били изразходвани за „интеграция” на хората, които ги изразходват. То става важно и необходимо винаги, когато се задават избори. Дайте да си го признаем”, категоричен бе Сотир Цацаров, като добави, че още тази седмица Прокуратурата ще повдигне обвинение срещу народния представител Манол Генов.

Преди около 20 дни главният прокурор поиска имунитета на депутата от БСП за България от Пловдивския регион, тъй като има доказателства, че е купувал гласове от ромската махала на Асеновград. Генов обаче сам се отказа от имунитета си и призовава в специално изявление прокуратурата „да изчисти казусите и името ми“.

„Част от доказателствата, свързани с неговата деятелност, са свързани и с купуване на гласове от ромската махала. Проявите на това население се затварят очите, защото пак ще дойдат избори. А другите, които са извън тези махали, те ще си гласуват така ли иначе и за тях законът важи. Нещата трябва да минат в равна мяра за всеки. Всяко нарушение трябва да бъде наказано и трябва да престане този политически маркетинг из ромските махали. Прокуратурата прави това, което е в нейните правомощия. Но прокуратурата и полицията идват след събитието, когато белята настъпи”, отчете Цацаров.

Източник БЛИЦ