Цели 30 години партии и партийки искат да Ви… оправят. Не Ви ли боли вече?

Безумно е да подражаваш на партия, която е да е тя, по презумпция, когато прави гаф след гаф, но продължаваш да убеждаваш нагло целия свят в правотата й, докато отлично знаеш, че никак, ама никак не е така.

Хайде малко осъзнаване, трезва оценка и обективизъм. Комунистите в канализацията и производните им също, за да може тази държава да върви напред, че вече целия свят Ви/ни се смее.

То пък бива бива дебелоочие и скудоумие. Човек греши, но грешките са, за да се поучиш и да не ги повтаряш цели 30 години. Партии и партийки. Всички искат да Ви… оправят. Не Ви ли боли вече? Не мога да повярвам, че от няколко милионна БЪЛГАРИЯ не може да се извлече независим потенциал, който да изправи държавата на крака и да й върне престижа.

Вземат ни вече за пълни малоумници отвън, това не Ви ли дразни?! Не Ви ли обижда?! Не Ви ли срами?! Какво сте ми се залепили, тези и онези, като напълно фанатизирани за тези партии, като че без тях не може да се съществува и оцелява, и земята ще спре да се върти. Явно и не може извън партийното черво / гнездо, щото трябва да се докажеш в жестока конкуренция навън, там където истински се се бачка и утвърждава.

Коментари от чиновници, служители на общини и министерства не очаквам, те са по ниски от тревата, нищо че децата и внуците им ще живеят утре в пустинята България – една опоскана държава. Сред същите може и да има някой трол, но анонимният винаги си остава жалък страхливец. Други от същите структури ще си врътнат опашките и със заграбеното от джоба Ви ще си живеят най-модерно в чужбина. Трети зад граница искат България първо да се оправи и чак тогава да се върнат, а аз питам кой да Ви я оправи, когато всеки трети си тръгва?! Необразованите братя ли ще Ви я спретнат? А останалите стойте безучастно и гледайте телевизиите, на които 50% от програмното време е време за хазарт и ловене на празни куки на балами и наивници. През другото време чакайте журналистите да мислят вместо Вас и да взимат възлови житейски решения отново вместо Вас. Слагайте салатата, че дойде време за греяна ракия, докато съседа вика наздраве с думите: Кои политици, бе? Абе я им еб* майката.

Цвета Кирилова