Цензурираха журналистката Нора Стоичкова, защото каза очевадната за всеки истина

Оказа се, че трябва да забравим за свободата на словото, когато публикуваме статус в социалната мрежа Фейсбук. Вчера журналистката Нора Стоичкова публикува статус, където казва някои истини, които явно не са угодни за проповедниците на европейските/либералните ценности. Нейният статус беше изтрит от Фейсбук, а всеки, който го е споделил е получил предупреждение, че е „нарушил правилата“.

Ето и какво написа Нора Стоичкова в своя Фейсбук профил по повод нейното цензуриране:

Отмъстена съм! Из Фейсбук се шерва статусът ми от вчера, който сайтът BULTIMES препечата. Благодаря на колегите от BULTIMES, както и на всички приятели, които го шернаха. Не забравяйте, че вчера аз бях цензурирана, а днес вече – вие или вашите приятели са наред. Към 700 неизвестни никому лица, с неизвестно образование, които нямат нищо общо нито с журналистиката, и само бегло понятие от българския език и литература, упражняват безименна цензура върху нашите статуси.

Не забравяйте никога, че по скоро ще можеш да напишеш, че правителството ни се състои от педерасти, но не и че педерастията е вредна за живота и здравето на хората по отделно и нацията като цяло. Не забравяйте, че живеем в медийна война и единствената свободна до миналата година медийна платформа Фейсбук беше подчинена на ония незнайни политически и социални инженери, които налагат „либералните“ ценности с помощта на 6-ти американски флот. Онези неназовани „либерални“ ценности като педерастия, инцест, содомия и други извращения, които са довършили не една човешка цивилизация.

Да ми „свалят“ текст във Фейсбук за мен е де жа вю: през 1987 г. се разделих с учителската професия, заради един друг текст, който живописно разказваше какво точно се случва по учителските съвети в училищата. Просто ме уволниха, нищо че бях „млад специалист“. Ако щете ми вярвайте, но в последните две години пак ме „уволниха“, в единия случай заради авторското ми предаване „Студио Икономика“, което не жалеше ни закона за концесиите и другите безобразия на Борисов 2, а в последния случай – заради материали срещу други безобразия, свързани с въпросното лице в „Уикенд“. Естествено и заради конкуренцията, която правя, на други предавания. Естествено, че и зад двете ми последни уволнения седят фустите на Началника – на кой днес му пука за една самотна майка с дете. Където и да потърсих работа, единственото, което получих са хвалебствия за текстовете ми в „Уикенд“ и статусите ми във ФБ. После спряха да вдигат телефоните. Затова и така остро приемам цензурата във Фейсбук. От малка кървава цена плащам за начина си на мислене и писане, но пък очевидно се харесва, така че.

Благодаря на в. „Уикенд“, на майка ми, на приятелките ми и на хазяина ми, че все още има къде да живея и с какво да изхранвам детето. Но така няма да продължи още дълго.

Същото това безобразие се случва и с други журналисти. Наскоро една от тях, също моя добра приятелка и колежка ми каза: „Ама за какво да стоя повече в тоя вестник. От нас вече няма нужда. Във вестниците вече търсят служители, а не журналисти.“

Имам само една молба към вас – когато плюете по журналистите, имайте пред вид, че тези, които ви провокират не сме ние, журналистите. А служителите във вестниците.

Главният редактор също е служител на спонсорите на вестниците, които спонсорират по висше политическо нареждане. Дори и компетентен един журналист стане ли служител, се превръща в компетентно зомби, което тъй ще отрази софийските извратени обществени прояви, че сами ще почнете да се питате – човек ли сте, животно ли сте или извънземно.