Цецка Цачева го усуква: Ако премиерът поиска оставката ми, давам я!

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е готова да подаде оставка, заради случая с избягалите рецидивисти от Софийския затвор.

Това се разбра от думите на самия министър пред медии в кулоарите на парламента, след като в пленарната зала социалистите поискаха тя да напусне поста си.

„Тогава, когато министър-председателя ми поиска оставката – знаете, че всеки министър е готов, и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам“, каза пред журналисти Цецка Цачева, цитирана от „Фокус”.

„За да се случи този изключително тежък и груб криминален инцидент има неизпълнение на съответни норми и правила. Ще имам повече информация, след като приключи работата на комисията”, не скри Цачева. Правосъдният министър подчерта, че спрямо резултатите от тази проверки ще се види кой трябва да понесе отговорност за случая. Цецка Цачева уточни, че специално създадената комисия по случая трябва да приключи работа до 12 април.

Цачева застана пред медиите, след като докладва пред депутатите. Тя се яви спешно в парламента, заедно със своя колега – вътрешния министър Валентин Радев, след като депутатите одобриха с гласуване предложението на БСП да обяснят как се е стигнало до бягството.

В пленарната зала от БСП поискаха оставките на двамата министри заради инцидента. Цачева бе призована от левицата да си „отиде“ и заради условията за пребиваване в местата за лишаване от свобода.

„Тъй като политическата отговорност е въпрос на оставка, Ви приканваме да не се бавите“, заяви соцдепутатът Валери Жаблянов след изслушването в парламента.

Източник: Епицентър.бг