Цецка Цачева: И аз съм се возила на „Спартан“-а. Какво ново показа Радев?

„И аз съм се возила на „Спартан“-а, там не може да се работи, защото е много шумно. Какво ново показа Радев с визитата си в Брюксел? Нищо! Къде е промяната“.

Това заяви бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева пред бТВ.

Тя подчерта, че в новата управленска програма на ГЕРБ се издига образованието за национален приоритет, като заплатите на учителите ще бъдат двойно увеличени.

По нейните думи най-големият удар е бил обвързването на резултата от президентските избори с оставката на правителството, но тя е убедена в правилността на това решение.

„Безспорно това беше един протестен вот. Очакваше се новина, промяна. Но немалка част от тези граждани усещат, че това е било част от предизборна кампания. Немислимо е само с популизъм да спечелиш един вот, съзнавайки, че не би могъл да преподредиш държавата с хора, които са случайни за политиката“, коментира Цецка Цачева.

Бившият председател на Народното събрание изтъкна, че след мандата на ГЕРБ има 3,6% ръст на икономиката, а в следващия мандат е възможен лек ръст и в доходите.

Тя е категорична, че партията не излиза с обещания, които не могат да бъдат изпълнени и даде за пример Корнелия Нинова, която обещава, че ще даде на всеки каквото пожелае.

Цецка Цачева се нахъса и каза, че от ГЕРБ се „готвим за битка“.