Цецка Цачева: Министър Боил Банов направи толкова много за българската история

Трябва да има ден за възпоменание на жертвите на комунизма.

Този период трябва да се изучава и нашите деца трябва да знаят истината за тези събития.

Това каза в предаването „Плюс минус“ по Нова телевизия правосъдният министър Цецка Цачева. „Не съм имала случай някой да ме изнудва. Първият въпрос, който изниква, е защо точно сега се вади този запис и тази флашка? Според мен това се прави, защото вече сме в предизборна кампания. Не са един и два примерите, когато БСП са постъпвали по този начин, съобщава Novini.bg

Министър Боил Банов точно в този момент направи толкова много за българската история, с откупуването на портрета и ценните предмети на Александър Батенберг, и излезе този запис, който е направен преди няколко години. Искам да поздравя прокуратурата, че веднага реагира и днес разбрах, че вече е провела разпити. Това показва, че в България институциите работят“, коментира Цецка Цачева скандала „Ало, Банов съм“.

„Проектът за промени при получаването на българско гражданство ще бъде публикуван за обществено обсъждане другата седмица. Искам да благодаря на еврокомисар Йоурова за точните оценки и правилната позиция в доклада. Категорично мога да заявя, че няма такова нещо като таен арест и няма да има произвол. Право на държавния глава е да налага вето. Тук драма няма. Неговите съветници са му казали така и той е наложил вето. Друг е въпросът, че аз не чух отчет на президент, който е обединител на нацията. Аз чух отчет на партиен лидер. Нормално е да има критики, но те трябва да са аргументирани и обективни. Право на президента е да критикува, но той го прави като опозоционен лидер и с политическо говорене“, каза още Цецка Цачева.

Източник: Petel.bg