Цецка Цачева: Нашата цел е да управляваме самостоятелно страната

„Стремежът на партия ГЕРБ е за максимално добро представяне и възможност за изцяло реализиране на предизборната ни програма, което означава самостоятелно управление. Целите са ни големи и ще дадем всичко от себе си, за да ги постигнем“.

Това заяви председателят на Народното събрания Цецка Цачева по БНТ.

За нея президентската кампания е вече затворена страница. Нейното мнение е, че от ГЕРБ са подценили кандидат-президентската кампания, като цяло и много късно са обявили своята номинация. Тя обаче е оптимист, понеже от партията са си направили изводите и са си взели нужната поука, така че да може да се продължи напред.

По нейните думи времената са се променили в сравнение с първия кабинет на Борисов. В момента имало цяло ново поколение активни граждани. Нещата са се променили не само при нас, но и по света. Тя обаче подчерта, че всичко това се отчита и анализира, за да може партията винаги да е близо до гражданите.

„Ние винаги сме били силни с това, че сме били много близо до гражданите. Че сме работили и до момента в интерес на гражданите. Винаги сме работили така, очи в очи с гражданите. Така ще бъде и кампанията, която предстои. Винаги казвайки истината“, коментира Цачева.

Според нея има в парламента и в публичното пространство заиграване с чувствителните теми, които са важни за всеки едни човек.

„Аз вярвам в разума на българския гражданин, който може да отсее кое е предизборен популизъм, кое е демагогия и кое е възможното, което може да ни се случи“, каза тя.