Цецка Цачева с 98% от ислямистите в Турция

Цецка Цачева е получила почти всички гласове от ислямистите в Турция, а Орешарски е взел по-светските гласове. Румен Радев почти няма гласове.

Според изтеклите данни, Цецка и Орешарски получават по около 12-15 хиляди гласа от султанската държава, а Радев има под 200. Орешарски обаче обира гласовете от по-светските региони – основно Истанбул и европейската част. Цецка твърдо взима почти всичко в Бурса и Измир, където са религиозните фанатици на падишаха.

Резултатът показва, че ДПС засега успява да се брани поне донякъде, дори от Ердоган и запазва известни позиции. Там обаче, където диктатурата е наложена напълно, няма празно. Всичко е за местния съюзник на султана – Бойко Борисов. Общо Цецка обира 98-99% от тези гласове.

Също доста странни са и други показатели. Докато в България средно в секция гласуват под 1000 души (често дори под 700), то в Турция са минали по 2000 човека на секция. Това е меко казано, абсурдно, защото гласуването и по-бавно – заради 2-та отделни вота. Очевидно голяма част от турските гласове просто са измислени.

Странното е, че Обединените патриоти призоваха за анулиране на вота в Турция. Сега обаче се гласят да подкрепят Цецка, т.е. ще се надяват Ердоган да помогне повече на втория тур./ГН