Цецку, искаме повече българи в България, а не по света! Избягали от апокалипсиса тук!

Цецку на страницата си във Фейсбук, освен да ощастливи материала с новината, че утре в ранни зори ще ни споходи отново от телевизионния екран, още преди да сме си изпили кафето, благоволи да сподели свои европейски размишления с нас:

„Нямаме никакво съмнение в ползите от членството ни в ЕС, като един от многото примери за това е промененият облик на цели български региони и градове.

Ние ще продължим да работим за повече Европа в България и повече България в Европа. Винаги сме полагали усилия нашите политики да бъдат съвместими с тези на ЕС и НАТО. Пример за това е и процедурата за избор на нов тип боен самолет. Искахме да покажем на нашите евроатлантически партньори, че можем да вземем едно такова стратегическо решение за националната ни сигурност прозрачно, а не на тъмно.
Това коментирах днес в предаването „Неделя 150“ по БНР.
Благодарих на председателя на ПЕС Сергей Станишев, че обедини усилия с българските институции и защити интересите на превозвачите, докато други като Корнелия Нинова и Румен Радев само създават разделение.”

Забележете как плааааавно от европейските избори мина през бойния самолет, пътьом удари една четка на Станишев като много европейски и накрая завърши с традиционното „ А Картаген трябва да бъде разрушен” в лицето на Нинова и Румен Радев.

Само че, Цецку, знаеш ли, мислителю, някои от народа имаме съмнения за ползите от членството ни. И вероятно това е наистина променения облик на цели български региони и градове, които от цветущи градини се превърнаха в призрачни селища, руини и една-две беззъби бабички, останали да доизживеят последните си дни там. Направо трябва да признаем, че от влизането ни в Европейския съюз и спазването на наложените ни от тях правила, обликът на цялата държава се промени. Стана някак си по-сомалийски….И не, благодарим, не искаме повече Европа в България. ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ В БЪЛГАРИЯ! И ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ, А НЕ ПО СВЕТА! ИЗБЯГАЛИ ОТ АПОКАЛИПСИСА ТУК!

Цецку по стар негов навик отново наблегна колко е важно да направим добро впечатление на евроатлантическите ни партньори. Само че, Цецку, знаеш ли през къде ни минава за евроатлантическите ни партньори? Хайде за разнообразие да се опитате да направите добро впечатление на българите, че в това катастрофално се оляхте.

А още по-интересно е отношението към Станишев. Явно Председателят на ПЕС и виден социалист в България се родее с гербавите откъм мислене и позиции. Което отдавна се забелязва от хората. И няма да излъжа, ако кажа, че и феновете на ГЕРБ и на БСП са еднакво отвратени. Кога ли Боку назидателно сочеше Станишев като виновник за лошото състояние на България? И за всички беди? И кога изведнъж се прегърнаха и се разбраха?

Станишев няма да се погнуси да влезе в листата дори на ГЕРБ, за да си запази мястото в Европарламента. Нито пък да се включи в листата на БСП, ако му стигнат силите за това. Да се надяваме, че няма да му стигнат, защото това ще повлече провал за цялата партия. Поне да отиде там, където е добре приет и където има сходство в позициите, мисленето и действията.

Признавам, че започнах леко да ожалвам Цецку. Всеки ден трябва да си пъне мозъка да измисля нещо срещу Президента Радев и срещу Нинова. Започна и да се повтаря, все пак българският език, колкото и да е богат, не е предвиден за такава натовареност. Затова направо препоръчвам, да си напише по четири изречения, как Президентът е виновен за всичко, начиная от идването ни на тази смотана територия, за турското робство, за освобождението от руснаците, за това че Путин не е поздравил Боку за Нова година, за това, че хората гладуват и не се кефят, за това, че корупцията е огромна, за това, че космосът е крив и да завършва с призив никой да не го слуша. Да си го запише и да пускат записа в сутрешните, обедни и вечерни новини, поне да не се мори човека, а и хората да знаят кога да изгасят телевизора.

Винаги като го чета или слушам, си мисля, че в този човек има нещо дълбоко сбъркано, което не може да се обясни дори с биологията и с помощното училище. Допълнителни тренировки е имало, явно! Той живее в друг свят, на евроджендърски ценности, на обществени поръчки и комисионни. Няма досег със земята. Ние обаче имаме. Стоим си предимно на нея. Поради липса на средства за летене и за мечти. И нещо вече не вярваме на балоните в небето. Особено европейските. Защото когато се приземят и се спукат, се вижда, че в тях има само въздух…

Елена Гунчева