Цонев: ДПС винаги е спасявала България. Ние сме истинските патриоти, ние сме истинските родолюбци

Централният лъч пристигна в Шумен за официалното откриване на предизборната кампания на ДПС Шумен. Пред препълнената зала в хотел „ Шумен” бе представена листата на ДПС за Шумен с водач Нигяр Джафер, на второ място е Хамид Хамид, а трети е Бюнямин Хасан, съобщиха от сайта на партията.

В своето изказване Мустафа Карадайъ подчерта „Имаме ясна и изпълнима програма, за да спасим България” и допълни „ДПС докара демокрацията в България. Ние изиграхме своята роля за това България да стане член на НАТО, ДПС даде своя принос и за членството на страната ни в Европейския съюз.”

„В каква ситуация и каква среда живеем. Последните две години на последното управление създадоха една среда, в която омразата надделява над всичко. От друга страна оценката на бизнеса, на българските граждани и на ДПС е, че в страната се шири бедност” категоричен бе Карадайъ.

„Призмата, през която е пречупена нашата програма, е за борба с бедността и демографската криза. Тази борба ние нямаме идеята да я водим с празни приказки, нямаме идеята да се лъжем. За нас винаги има утре. Ние знаем, че след 26 март, пак ще се събираме и ще се гледаме в очите и то с достойнство, защото си имаме доверие и не се лъжем”, категоричен бе лидерът на партията.

„Убедена съм, че област Шумен ще изпрати в парламента своите представители, които са наясно с дневния ред на България и на Европа. Които познават както страховете, така и надеждите на хората, каза евродепутатът и зам.-председател на АЛДЕ в Европейския парламент Филиз Хюсменова. Тя посочи, че представителите на листата в Шумен са достойни, уверени и амбицирани истински професионалисти.

„Водачът на листата е жена със желязна ръка, облечена в кадифена ръкавица. Едно съчетание, което остро липсва на българската политика днес“, заяви още Филиз Хюсменова и пожела на 26 март ДПС да изпрати 4-ма свои представители в българския парламент от 30 многомандатен избирателен район. „За да живеем по европейски в най-красивия град – Шумен“, допълни тя.

Пред препълнената зала водачът на листата Шумен Нигяр Джафер заяви че „27 години Движението за права и свободи върви по един път, който често беше стръмен. Плащахме висока политическа цена като партия, която отстояваше ясни ценности. Защото на омразата отвръщахме с любов, защото на нападките отвръщахме с толерантност. Защото вече 27 години Движението е виновно за всичко, което се е случвало и не се е случвало в България“. Тя добави, че гласът на всеки ще бъде чут – както на жителя на големия град, така и на хората по малките и отдалечени места. Водачът на листата бе категоричен, че за всички трябва да има равен достъп до заетост, здравеопазване и образование и социална сигурност.

„Сигурна съм, че като отбор ще победим и с енергията на младите хора, на младежките ни структури, с опита на общинските ни структури, със сенситивността на женските ни организации отново ще покажем, че сме първа политическа сила в област Шумен и ще се борим за третия, но и за четвъртия мандат“, заяви д-р Нигяр Джафер.

„Започваме тази кампания с апел „Да спасим България“. Страната ни има нужда от спасителен план, защото тежката бедност, демографската криза, която изпразва по един средно голям български град годишно, защото омразата и разделението се насадиха сред нас. Страната, която толкова обичаме, е изправена пред катастрофа“, каза членът на ЦОБ и водач на листата в Хасково Йордан Цонев.

Той заяви, че ДПС винаги е спасявала България.„Вие сте истинските патриоти, вие сте истинските родолюбци, вие сте хората, които непрекъснато спасяват България. Тогава когато тоталитарният режим в своята агония посегна и на най-скъпото, вие се изправихте срещу него с голи ръце“, обърна се към залата той.

„Вие помогнахте демокрацията да се настани тук. Когато през 90-те години България имаше нужда от мир – вие го осигурихте. Когато етническата черга в комшиите гореше – в България беше спокойно“, допълни ретроспекцията си Йордан Цонев и заяви, че така е осигурена на страната ни реализацията на най-важните стратегически цели – прозападен, демократичен и проевропейски път на страната.