Църквите на Сатаната и на Луцифер официално отвориха врати в САЩ

Църквата на Сатаната в САЩ

Първата църква на Сатаната отвори официално врати в град Салем, Масачузетс. Това е само началото, като се предвиждат още църкви на Сатаната да бъдат отворени и в други градове на САЩ.

Църквата на Сатаната, като движение е създадена от Антон Шандор Ла Вей през 1966 година в Сан Франциско, Калифорния. Той е и нейният върховен жрец, който през 1969 година написва и Сатанинската библия. Първата обаче църква на Сатаната е отворена през 2016 година в град Салем, САЩ. Официално записаните последователи на Църквата на Сатаната в САЩ са над 100 000 души, като техният брой постоянно нараства. Тревожна е и тенденцията, че много млади хора преоткриват себе си в сатанизма и стават негови последователи.

Година по-рано в Хюстън, Тексас отвори врати и Църквата на Луцифер. Нейните създатели уверяват, че са последователи на движението Нова Епоха (New Age) и това е първата стъпка към обединяването на света в обща религия. „Ние не сме дяволи и не почитаме дяволи. Ние не сме страшни хора, които сме решили да ви плашим. Ние сме едни много прекрасни хора“, подчертават създателите на Църквата на Луцифер.

За тях Сатаната е добронамерено и мъдро същество, което е много добър учител за цялото човечество. „Ние боготворим себе си, като луциферианци. Ние вярваме в силата на забравеното познание, което ни принадлежи. Без помощта на Сатаната в райската градина, ние щяхме да си останем примитивни същества без познание. Трябва да изповядваме истината, защото ние сме това, което сме в момента благодарение на Сатаната.“, обясняват създателите на Църквата на Луцифер.

Младите американци стават сатанисти или луциферианци

В САЩ се наблюдава голяма криза в християнството сред младите, такава каквато не е наблюдавана никога досега. Много американски младежи отхвърлят Библията и христовото учение, понеже им е трудно да го разберат, а божиите заповеди им изглеждат напълно абсурдни за днешните времена.

На другия полюс са нещата при сатанизма и луциферианството. Там няма заповеди и ограничения, а пълна свобода на действие. Самият сатанизъм изповядва безразборен секс, наркотици, алкохол, бунтарство, или всичко онова, което младите американци обичат да правят. „При нас няма проповедници, които да ни ограничават и да ни казват по какъв път трябва да вървим. Ние даваме шанс на хората да усетят истинската свобода и да реализират себе си, като се опознаят такива, каквито са. Нашата цел е хората да стават по-добри от това, което са в момента“, поясняват създателите на Църквата на Луцифер.

Сатанизмът и луциферианството са световна мода

В своята си същност сатанизмът изповядва пълна свободия на сексуално изразяване, алкохолизъм, всякакви видове наркотици и опиати, насърчаването на полигамията. Всичко това, което се случва със съвременното общество. Почти всеки човек е един прикрит сатанист, понеже християнството учи, че дори и мислите за секс са грях спрямо Бог.

Същото е положението и при луциферианството, където се изповядва, че човек трябва да се усъвършенства постоянно. Това учение насърчава хората как да мислят само за себе си и в един момент да станат неосъзнати перфектни егоисти, какъвто е и техният Бог Луцифер. Всъщност повечето хора дори и не осъзнават, че Нова Епоха (New Age) учението е прикрито луциферианство. „Ние изповядваме любовта, а не е ограничаваме. Нашият Бог е светлина от любов, а ние му служим, като обичаме себе си, излъчваме любов и правим любов“, твърдят от Църквата на Луцифер.

Сатанизмът и луциферианството набират сила в САЩ, а техните последователи са категорични, че това е само началото. Те се стремят техните учения да бъдат възприети добре в целия свят и хората да се обединят чрез тях в нова религия. Това в днешни дни звучи абсурдно, но бъдещето ще покаже дали е така.