Цвета Кирилова: Време е да бъде създаден Електронен Парламент

БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО СВЕТОВЕН ФЕНОМЕН!

Във времената на бурно развиващи се комуникации, технологии и порив за човешка еволюция, няма нищо по адекватно и отговарящо на времето си от това да бъде създаден ЕЛЕКТРОНЕН ПАРЛАМЕНТ.

В него депутатите, които ще имат честта да управляват, благодарение на одобрението на СУВЕРЕНА, ще са излъчени от професионални гилдии, изведени напред с обществено гласуване вътре в съсловието, а после гласувани и от останалите обединения.

Критерии за влизане в списъка на одобрените от гилдията са доказани личностни качества, заслужено уважение, професионализъм и задължителна свършена работа в полза на обществото, оценена като положителна. Тоест всеки може да изпъкне напред в общността, доказвайки чистите си намерения и потенциала си.

Дискусии, предложения, комисии и закони ще се създават на същия принцип като в нястоящия парламент, само, че за разлика от стационарното му опорочено, непродуктивно и крайно изолирано от големите умове в обществото функциониране, ЕЛЕКТРОННИЯТ ПАРЛАМЕНТ ще е отворен постоянно за предложения на СУВЕРЕНА по теми, референдуми, закони и важни належащи въпроси, инициирани от СУВЕРЕНА по електронен път на идеално създадена ПЛАТФОРМА. Все пак българите са най-добрите ПРОГРАМИСТИ в света, нали така?

Както неведнъж съм писала, няма как 240 човека да са най-интелигентните същества в страната, съдейки по резултатите за последните няколко десетилетия. За справка похабеното време се доближава до времетраенето на ЕДИН ЦЯЛ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!

Няма как някой да ме убеди, че сегашното повърхностно избиране на народни представители по картинка от списание PIF, с хвърчаща бюлетина, без никаква защита, без детайлно проучване на личността, е полезна и добра практика. Що за наивитет и глупост е да си избереш да те представлява човек, който през живота си преди това не си виждал, не си срещал, не знаеш какви ги е вършил като предистория, а накрая след като си го предпочел, разбираш, че НЕ е ЗАБИЛ ЕДИН ПИРОН в полза на обществото.

Не може нещо да се промени качествено и осмислено, независимо дали става дума за управление на държава, голям или малък бизнес, ако мениджърите правят в управлението си едни и същи грешки, очаквайки с нетърпение – има няма столетие, различен резултат, произведен от нискоквалифицирани служители.

Как би могъл да дойде нов резултат, с промяна и възход, когато матрицата, с която боравите като СУВЕРЕН -МЕНИДЖЪР, доказва, че е тотално бъгната и не става за нищо. Умните бизнесмени, когато установят, че нещо не работи, както трябва, а в него се влага огромна енергия нахалост, сменят подхода. А нали Вие сте Суверенът. Вие сте мениджърите! Народът е този, който трябва да управлява собствената си държава.

Персоналът в настоящия парламент, тоест депутатите, ако не са имали опит, доказвайки лоялността си към обществото с практиката си преди това, работейки отново за обществото, как тогава изобщо Ви впечатляват и давате доверието си анонимникът да заеме съответната позиция. КОНКУРС ПРОВЕДОХТЕ ЛИ ИМ? Проверихте ли какво са свършили в действителност като социално – отговорна дейност в полза на обществото и като добавена стойност за икономическия прогрес в страната. Събрахте ли детайлна справка колко работа за национални идеи и каузи са свършили досега?

ЕЛЕКТРОННИЯТ ПАРЛАМЕНТ ще събере знанието и активността на целия народ, на младите и възрастните, и ще избистря, отхвърля или приема най-качествените предложения, произтекли от 24 часовата активност на народа, като едновременно идеите се консултират, съобразявят с мнението и препоръките на излъчените напред от обществото представители на професионалните гилдии. Кръстосана система ще позволи качествата и уменията на участниците да се изявят в много направления, така че лидерите за кратко време ще изпъкнат и ще вземат ролята си на избраници – водачи – депутати. И накрая ще Ви напомня, че:

“Никой не налива ново вино в стари мехове, защото новото вино ще пръсне меховете – и то самото ще изтече и меховете ще се изхабят. Но трябва да се налива ново вино в нови мехове и да се завардят и двете.”

Ев. Лука 5:37-38

Продължавайте да спите и да чакате манджата сама да Ви се сготви, надявайте се престъпниците да изживеят катарзис, да се покаят и никога повече да не бъркат в кацата с меда – Вашите пари, която стои широко отворена, без нито един ОБЩЕСТВЕН НАДЗИРАТЕЛ!

Ваша Цвета Кирилова