Цветан Цветанов: Аз съм жертва, няма от какво да се срамувам

Достойнството на народния представител трябва да се гради.

Искам да спрем със спекулациите. Няма драма, че ще напусна ГЕРБ.

Аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ. Аз ще бъда зам.-председателят на ГЕРБ, председателят на предизборната кампания. Убеден съм, че ще ни подкрепите на изборите. Винаги съм се ръководил от семейните ценности. Винаги съм изповядвал това да бъдем екип. Винаги, по всяко време, откакто се занимавам с политика, съм ги споделял с най-близките си хора. Това направих и днес– да споделя с премиера Борисов. Винаги сме се ръководили само от закона. Аз поех управлението на ГЕРБ по молба на Борисов. Аз съм го правил с желание, с амбицията да дадем новия модел, който да даде видими резултати пред ЕС. Смятате ли, че за нас постовете имат значение? Важно е да възприемеш политиката като кауза.

Ако някой си беше направил труда да провери, тогава нямаше да се стигне до заблуждаване на българското общество.

Това заяви Цветан Цветанов след среща с премиера Бойко Борисов. Самият той вече заяви, че е взел своето решение, което е споделил единствено със съпругата си.
Повод за извънредно свиканата среща е скандалът, който избухна преди десетина дни, получил своето популярно име „Апартаментгейт“. В резултат на това постовете си загубиха правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. В скандала бяха замесени имената и на Левон Хампарцумян, Лозан Панов, Жельо Бойчев, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и дори на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Източник: Телевизия Евроком