Цветан Цветанов: Борисов е нашият лидер! Той е незаменим! Ще бъде преизбран!

Борисов е нашият лидер и ще бъде преизбран, той се очертава като един от добрите лидери в Европа.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той бе гост на предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Изявата на втория човек в управляващата партия е в навечерието на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ, което ще се състои в неделя. Цветанов каза, че няма други кандидатури за лидер освен тази на министър-председателя.

На събитието се очаква да присъстват 1200 делегати от цялата страна и над 150 гости от България и чужбина. На събранието ще бъдат проведени избори за председател, заместник-председатели, Изпълнителна комисия и Контролна комисия.

Народни представители от БСП са идвали в ГЕРБ, за да молят да не приемат декларация, че никога няма да управляват с БСП, разказа още Цветанов. Червените дошли при ГЕРБ, след като станало ясно, че на националното събрание на управляващата партия ще бъде приет документ, зачертаващ завинаги евентуалния съюз ГЕРБ-БСП.

Имаме опозиция, която се опитва да създава напрежение и да дискретитира правителството в навечерието на председателството, обясни зам.-шефът на ГЕРБ.

Оттеглянето на Димитър Главчев не е опит за сделка с БСП, подчерта за пореден път Цветанов. Главчев направи лека грешка, не трябваше да отстранява Нинова от заседанието на парламента, посочи обаче той.

Димитър Главчев взе лично решение, спекулация е, че е направил това под натиск, подчерта Цветанов.

Най-важното е, че когато беше тук председателят на Европейския парламент Таяни всички партии бяха в залата, показахме едно европейско лице на България, а можехме да покажем друго лице, каза Цветан Цветанов.

Вторият човек в ГЕРБ коментира и становището на ДПС, че Обединени патриоти трябва да бъдат „демонтирани“ от властта. Монтажът на правителството бе направен на изборите на 26 март, подчерта Цветанов. За мен по-важното е, че държавата е стабилна, имаме икономически разтеж, имаме повече пари за образованието, каза Цветан Цветанов.

Виждаме каква е ролята на президентската институция в Германия, изтъкна Цветанов по повод на връщането на социалдемократите на масата на преговорите след разговори с държавния глава. В България, когато беше създадено служебното правителство, Плевнелиев предложи на Радев да направи служебен кабинет – тогава нямаше да има сътресения и забавяне на реформите.

В момента президентът и БСП са като скачени съдове – едните говорят постоянно за оставка на правителството, и президентът говори само за оставки, но парламентарното мнозинство е стабилно, а лидерите на Европа казват, че България е една от най-подготвените държави да поеме председателството на ЕС, изрече Цветанов.

Накрая призова за по-малко агресия в политиката.

Източник: Епицентър.бг