Цветан Цветанов: БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт!

„БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт! Корнелия Нинова се възприемаше като министър-председател. Не могат да преодолеят това!“

Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни хъса на червените срещу ГЕРБ. Никога няма да управляваме с БСП, бе категоричен той.

Цветанов бе гост на предаването „Тази събота и неделя“ по БТВ. Основна тема на разговора с него бе оставката на Димитър Главчев от председателския пост в парламента.

Разговорът в студиото на БТВ вдигна градус, след като водещата Жени Марчева припомни на Цветанов уроците на историята – отстраняването от председателския пост в парламента на Стефан Савов и проф. Огнян Герджиков, които отбелязали края на управлението на Филип Димитров и на Симеон Сакскобургготски. Запитан идва ли краят на ГЕРБ, Цветанов каза: „Това съм го слушал още когато влязохме за първи път в парламента. През 2013 г. пък бе създадена изглючително лоша атмосфера. Обществото обаче вярва на ГЕРБ, защото правим политики с видими резултати!“

И продължи по отношение на БСП: „Те трябва да знаят, че БСП никога няма да управлява, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната!“

„Това е партията, която е участвала в разграбването на страната. В целия този преход от 28 години кажете ми, какво се е случило добро в управление на БСП? Това че банковата система фалира, фалираха КТБ в тяхното управление. Ние ще имаме специална декларация на конгреса си след няколко седмици, защото трябва да спрем с тези спекулации – че някога можем да управляваме с БСП! Защото те не признават историята по начин, по който тя е била. Ние знаем, че те нямат абсолютно никаква позиция за миналото и зверствата, които е правил комунистическия режим. Всичките им конгреси са с исторически факти“, бе категоричен Цветан Цветанов.

Не е имало сделки с БСП за оставката на Главчев, това е изцяло личен акт, бе обяснението на ситуацията на Цветанов. Той нямаше никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ.

„Корнелия Нинова не поиска нищо. Тя каза, че ще отстоява позициите си като опозиция“, разкри Цветанов по повод вчерашния председателски съвет.

Не е лесно да председателстваш българския парламент, когато някой постоянно създава дрязги и конфронтация, каза в началото на разговора Цветан Цветанов.

Цветанов не скри, че много от структурите на ГЕРБ не одобряват оттеглянето на Главчев. Той обаче ще остане в парламента.

Партията стои зад него, бе категоричен Цветанов. Той нямаше абсолютно никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията, продължи Цветанов.

Цвета Караянчева натрупа доста опит, ще се справи, убеден е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. Караянчева бе избрана за шеф на парламента.

Източник: Епицентър.бг