Цветан Цветанов: ГЕРБ е номер 1 и ще остане номер 1

„Важно в момента е да говорим за политическата агресивност на нашите опоненти.

Те бяха много превъзбудени след президентските избори, които ние загубихме.

Президентските избори нямат нищо общо с парламентарните. Много бяха тежки срещите, които провеждахме в страната преди парламентарните избори. Днес, връщайки се от дистанцията на времето, мога да кажа, че взехме правилното решение.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща на Предприемачи ГЕРБ в курорта „Боровец“.

„Надеждата на БСП, че могат да имат управленски мандат начело с Корнелия Нинова няма да ги напусне. Това е психическото разстройство на една политическа партия, което няма да могат да преодолеят през целия наш 4 – годишен мандат, защото ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай, подчерта Цветанов.

БСП не предлагат реални решения, каза той. По думите му решението за оставката на Димитър Главчев преди два дни е било трудно. Според него решението е било правилно. Трябва да направим много сериозна разлика между други политически ситуация и тази конкретно, каза зам.-председателят на ГЕРБ. С избора на Цвета Караянчева ще можем да нормализираме ситуацията в парламента, за да може да се води дебат с другите политически партии. Агресивността на БСП минава всякакви граници“, смята още зам.-председателят на ГЕРБ.

Социалистите, по думите му, имат способността да вредят на страната ни и да ни отклоняват от европейския път. „Не правим отстъпления чрез подаването на оставки, каза той. В предстоящата година и половина трябва да се подготвим за европейските избори. ГЕРБ трябва да покаже истинското си лидерство в център дясно“, заяви Цветан Цветанов.

По думите му само ГЕРБ може да представлява българските граждани независимо от техния етнически произход. Всичко, което правим, е да можем да защитим интереса на държавата и да се представим добре в настоящото председателство. По думите му опозицията, нито веднъж не са изкоментирали темата за западните Балкани и това, което е направил премиерът Бойко Борисов. ГЕРБ е номер 1, и ГЕРБ ще остане номер 1. Ние показваме видимите резултати от свършеното, каза той.

„Вие изповядвате евроатлантически ценности, но във всеки момент може да се превърнете в жертва… Ето от това вие най-много трябва да се пазите“, обърна се Цветан Цветанов към предприемачите.

Той благодари за сътрудничеството между ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел“ и изтъкна ценните качества на евродепутатите, излъчени от Партия ГЕРБ. Цветанов отбеляза, че България и Румъния са единствените европейски държави, които влизат през 2007 г. с дефицит в дадени сектори. „Точно затова ние полагаме в момента усилия и се направи много. За пръв път докладът на ЕК няма заложена препоръка, която да бъде изпълнена за следващите 12 месеца. България и Румъния са държавите, които заедно трябва да вървят напред и да се преборят за Шенгенското пространство“.

Зам.-шефът на ГЕРБ не пропусна да похвали емоционалната победа на Григор Димитров и заяви, че е изгледал мача му с огромно вълнение и гордост. Той изтъкна още, че за да има стабилно правителство, трябва да има работещ парламент. „Народните представители са тези, които понасят много неудачи от вражеската обстановка, която създават колегите от БСП“. Цветан Цветанов отбеляза, още, че „премиерът Борисов е навсякъде приет и навсякъде е желан гост“.

Източник: Епицентър.бг