Цветан Цветанов: Работя в ГЕРБ, но не за ГЕРБ

Работя за създаване на център с евроатлантическа дейност на тема сигурност.

Това каза пред журналисти Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Това стана, след като Националното събрание на партията го освободи от всички заемани в нея постове.

Попитан как ще работи за ГЕРБ като редови член на партията, Цветанов отговори: „Аз вече работя от 17-ти, но в ГЕРБ и не за ГЕРБ. От тук нататък няма да участвам в избори= За ГЕРБ може да работи всеки един член и симпатизант, и всеки един, който иска да гласува“.

На въпрос дали има интерес към НПО сектора, той отговори: „Точно така, аз съм в процедура, работя с достатъчно добри юристи, за да подготвим създаването на един център за евроатлантическа дейност с анализи и прогнози по темата за сигурността“, уточни той. „Плановете са ми да бъде по-често със семейството ми, защото през тези години отсъствах много“, каза още Цветанов.

Аз съм лоялен човек и винаги ценя хората, с които съм работил, каза още Цветан Цветанов. И благодари на медиите, че в по-голямата си част отразяват обективно събитията.

Попитан дали в последния месец е провеждал разговори с премиера Борисов, той каза: „Да, чували сме се. Няма нищо неизяснено“. „Има просто заявление, което аз съм си депозирал и трябваше да се насрочи Национално събрание, за да може да се гласуват всички оставки – както моята, така и на г-жа Бъчварова. Да се направят всички промени в Устава, в организационната част, в която няма да участвам, няма да отговарям за предизборните щабове и няма да участвам в тях. Мисля, че когато отминат съответните избори, може да се сравнява“, посочи той.

На въпрос дали е бил „сготвен“, той отговори: „Дайте да не си говорим за сготвен или не. Важното е, че всичко мина доста по-цивилизовано, отколкото някои са очаквали и трябва да ви кажа, че аз съм лоялен човек и винаги ценя хората, с които съм работил. Тук в залата имам много приятели и им благодаря за всичко, което са направили“.

Източник: Епицентър.БГ