Цветанов: Аз съм един от малкото политици, които понасят всичко с достойнство

„Словесната война между институциите се ожесточава! Недопустимо е един президент да говори по този начин“.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ и зам. – председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Един президент да обижда персонално един политик означава, че няма достатъчно аргументи за дебат“, коментира Цветанов във връзка с нападките на Румен Радев към него по повод българската авиация.

„Аз съм един от малкото политици, които минаха през много труден период, в който бях подложен на какви ли не проверки. Понесох всичко с достойнство“, напомни той и добави: Един президент трябва да бъде обединител на нацията и не е нормално един президент да обижда българския парламент, че може да се превърне в трибунал. България е парламентарна република“.

Цветанов е категоричен, че не е стартирал по никакъв начин конфликт с Румен Радев.

„Силата на демокрацията е разделението на властите, силата на демокрацията е да можеш да чуваш различните мнения, силата на демокрацията е, че предстоящото харчене на милиарди ще бъдат похарчени целесъобразно“, заяви зам. – председателят на ПП ГЕРБ.

„Никога ГЕРБ не предприема и няма да предприеме действия, които не са консултирани с Бойко Борисов“, напомни още Цветан Цветанов и заяви: „Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на президента на страната. Аз винаги съм се водил само и единствено от обществения интерес. Егоцентризмът, който Радев сега демонстрира, си е негово право. Аз от самолети не разбирам, но искам да се гарантира, че изборът, който ще вземе НС ще е най – правилният, за да не бъдем укорявани един ден“.

Цветанов коментира и снимките появили се в публичното пространство с Румен Радев на рафтинг и напомни, че политиците са обикновени хора и те имат нужда от такива хубави моменти.

Зам. – председателят на ПГ на ГЕРБ с гордост съобщи, че голямата му дъщеря Гергана е завършила престижния университет BATH. Той информира, че 9000 евро е струвало обучението й там, но тя е теглила студентски кредит, както правят масово младежите във Великобритания, така че обучението й на Острова не е било реално толкова скъпо.

Източник: Епицентър.бг