Цветанов: БСП не могат да предложат алтернатива и затова се опитват да опорочат нашата работа и успехи

България ще получи от Брюксел 18 млрд. лева за програмния период 2021 – 2027 г., с 4 милиарда повече, отколкото в сегашния период, заяви на събрание в Ивайловград зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той отчете във Фейсбук срещата си с членове и симпатизанти на партията.

„Жителите на Ивайловград избират най-работещите кметове, общински съветници и депутати и всички те нито за миг не са спирали да работят за града. В Ивайловград програмата за енергийна ефективност е разгърната максимално и хиляди хора вече усещат нейните предимства. Във всички санирани жилища разходите падат на 50%. Това заявих днес по време на среща с жители на Ивайловград, която се проведе в читалище „Пробуда“. Заедно с мен бяха областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, народният представител Евгения Ангелова, кметът на общината Диана Овчарова и председателят на Общински съвет-Ивайловград Дарина Зафирова“, написа в социалната мрежа Цветанов.

И продължава така:

„Пред всички присъстващи изтъкнах важността на европейските избори на 26 май, като подчертах, че се нуждаем от подкрепа, за да продължат успешните ни политики. Като пример за работата на евродепутатите от ГЕРБ в интерес на гражданите дадох договорения европейски бюджет за България в периода 2021 – 2027 г. от 18 млрд. лв. – с 4 млрд. лв. повече от досегашния.

Призовах симпатизантите на ГЕРБ да не се поддават на провокациите на БСП, защото те не могат да предложат алтернатива и затова единственото, което им остава – е да се опитат да опорочат нашата работа и успехи.

Областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев благодари на хората от Ивайловград за доверието и изтъкна, че общината е пример за успешно управление и модерни практики.

На свой ред кметът на Ивайловград Диана Овчарова съобщи, че с постановление на Министерски съвет през декември 2018 г. на община Ивайловград бяха отпуснати 1 075 821 лв. за реконструкция и рехабилитация на ул.“Възрожденска“, ул.“Асен Златаров“, ул.“Орфей“, ул.“Иван Вазов“. Пред всички присъстващи кметът призна, че лично аз съм съдействал за реализирането на тези ремонти и на моята подкрепа днес Ивайловград дължи обновената си инфраструктура.

По-рано през деня с кмета Овчарова, Делян Добрев и Евгения Ангелова посетихме Вила „Армира“, която се намира в близост до Ивайловград. Диана Овчарова обясни, че когато е станала кмет – на това място е имало само руини и бурени, а сега е национален туристически обект, с който общината се гордее.“

По-късно заместник-председателят на ГЕРБ проведе среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Свиленград и жители на общината. Той бе посрещнат от зам.-кмета Мария Костадинова, областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, както и депутатите Евгения Ангелова и д-р Георги Станков.

„Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността на жителите му още по-голяма за европейските избори. Благодарение на отличната работа на МВР и приятелския диалог, който правителството има с Турция – днес отчитаме нулев миграционен натиск по границата. Неслучайно, един от основните приоритети на ГЕРБ, залегнал и в предизборната платформа на партията – е именно контрол и запазване на нулевите стойности на миграционния натиск“, заяви Цветан Цветанов на срещата.

На събитието, което се проведе в заседателната зала на Община Свиленград, Цветанов акцентира върху ползите от доброто партньорство между централната и местната власт в България. Той подчерта, че Свиленград е пример за работеща община. Качествените проекти и предложения, които Общината изготвя, провокират българското правителство да оказва подкрепа. През август 2018 г. с постановление на Министерски съвет по бюджета на Община Свиленград са преведени 1 000 000 лв. за реализиране на проект „Пътна връзка на АМ „Марица“ с индустриална зона, гр. Свиленград“. Няколко месеца по-късно, през декември, община Свиленград получи от правителството 1 701 185 лева за реконструкция на улична мрежа в града.

Цветанов заяви категорично, че противно на някои твърдения – работата на евродепутатите всъщност пряко се отразява върху начина на живот на хората. Той сподели, че не иска България да се връща към времената на Орешарски, когато европейските средства към страната ни бяха блокирани. Затова дори на 26 май да не избираме преките си управници – трябва да гласуваме, ако искаме националните интереси на България да бъдат отстоявани активно и успешно на европейско ниво.

Цветанов акцентира и върху основния приоритет на правителството на Бойко Борисов – образованието и съобщи, че МОН полага усилия да направи така, че родителите да играят по-сериозна роля в образователния процес на децата им, за да може по-ефективно да се противодейства на тревожните тенденции като агресията сред учениците.

Родителска организация от Свиленград използва посещението му, за да му връчи своите предложения за промени в Националната стратегия за детето. Родителите споделиха, че са се обърнали към мен заради отношението ми към децата и образованието.

В рамките на срещата Цветанов връчи на зам.-кмета Костадинова подарък за Георги Манолов, кмет на Свиленград, който днес празнува своя рожден ден. Подаръкът е символичен – пейзаж на р. Марица.

Заместник-председателя на ГЕРБ пожела на всички присъстващи никога повече да не преживяват ужаса на наводненията през 2012 г. Той обясни, че си спомня много добре каква беше ситуацията тогава и че вижда колко много превантивни мерки са взети сега от кмета и екипа му. Неслучайно от 2012 г. до ден днешен няма нито един инцидент.

Източник: Епицентър.бг