Цветанов: БСП участват в генерирането на фалшиви новини във всяка секторна политика

Системният подход на МВР срещу фалшивите ТЕЛК-ове ще има сериозен превантивен ефект.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отношение към изслушването на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за фалшивите ТЕЛК-ове, предаде новини.бг.

„Имахме възможност в НС да изслушаме ръководството на МВР за предприетите действия за ограничаване злоупотребите с ТЕЛК-ове. Системата на ТЕЛК има 700 хил. български граждани. Това като процентно съотношение е някъде около 10 и нараства, когато говорим за трудоспособна възраст. Това означава, че като съпоставка към 1989 г. процентно хората, които са били с ТЕЛК, са били някъде от порядъка на не повече от 2 % и 2,5%, което е средното за страните от ЕС“, каза още той.

„Благодаря за добрата координация и работа, която има с Министерство на здравеопазването и Министерство на труда и социалната политика. За да може МВР да си свърши своята работа, те трябва да разполагат с необходимият анализ на зоните и местата, където има най-много освидетелствани и хора, които ползват ТЕЛК решенията, за да могат да ползват допълнителни привилегии“, разкри Цветанов.

„Сумата, която ежегодно осигурява републиканският бюджет за ТЕЛК е някъде от порядъка на 1, 5 млрд. лв. Злоупотребилите лица с ТЕЛК-ове започват системно да злоупотребява с други решения“, коментира Цветан Цветанов.

„БСП отсъстват от важното за обществото изслушване за фалшивите ТЕЛК-ове, но участват в генерирането на фалшиви новини във всяка секторна политика“, разкри председателят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: Petel,bg