Цветанов: България е в първата тройка по икономически ръст, ние сме остров на стабилност

„Страната ни е в първата тройка на икономически ръст, ние сме като остров на стабилност в региона и всички можем да си направим съпоставка с това, което беше преди 2 години, когато имахме над 4% дефицит“.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ.

Той каза, че в България е било невъзможно да се усвояват европейските средства преди идването на ГЕРБ на власт. Сега по неговите думи европейските средства от първото управление на ГЕРБ вече влизат в страната.

„Трябва да имаме историческа памет, защото страната ни беше давана за пример в партньорството със службите. В момента също сме остров на стабилност. За първи път от 2008 година имаме излишък и то въпреки тежката финансова криза“, каза Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ е категоричен, че ще се приеме мажоритарната избирателна система в този парламент.

„Показваме ефективност и когато говорим как да променим системата, ние предлагаме това, което над 2,5 милиона българи дадоха знак. Искат мажоритарна система, ще я имат. Вярвам в тези граждани и решението им“, категоричен е той.

Цветан Цветанов отговори и на обвиненията на Весела Лечева, че води политика с мутренско поведение, като изтъкна, че при управлението на ГЕРБ в страната са спрели убийствата и отвличанията, а борбата с корупцията е била на високо ниво.

„Най-високите нива на корупция са при Пламен Орешарски“, допълни Цветанов.