Цветанов: ГЕРБ е партията, която води най-агресивната политика срещу корупцията

В партия ГЕРБ не бързат с новия здравен министър, все още нямат и конкретни имена.

В момента тече бюджетна процедура в комисиите, а другата седмица бюджетът ще влезе в пленарната зала и затова от партията на Бойко Борисов изчаквали с наследника на Николай Петров.

Това обясни пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че от компетентността на премиера е да направи предложение.

„В момента се запознаваме повече от медийните публикации за възможните варианти, същевременно те биха могли да бъдат разглеждани като възможен вариант“, обобщи Цветанов.

„Понякога подобни стойностни хора като Николай Петров има достатъчно възможности и условия да бъдат обстреляни доста сериозно“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ като уточни, че в момента не знае дали министърът в оставка е извършил закононарушение.

Одитният доклад е възложен от служебния кабинет, който, според Цветанов, се е стремил да овладее държавата, да се търсят повече компромати, отколкото да се правят политики.

„А, доколкото чух, някой кулоарно ми казваше, че един бивш служебен вицепремиер е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането за вот на недоверие в сферата на здравеопазването“, посочи Цветанов.

„Ако попитате БСП, сме уязвими, вероятно, по темата корупция“, обясни Цветан Цветанов и подчерта, че точно ГЕРБ е партията, която е успяла да води най-агресивна политика срещу корупцията. Правителството имало ясна визия как да се бори с порочните практики.

„Това, че БСП и ДПС искат да бъдат алтернатива, е парламентарна възможност. Не смятам, че днес българското общество е готово да ги приеме като управляващи“, убеден е политикът.

Партия ГЕРБ е партията, която води най-агресивната политика срещу корупцията, каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание. Зам-председатилят на ГЕРБ коментира идеята на БСП да внесе вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов заради корупцията. „В момента не нося таблицата, която показва, че най-силният корупционен натиск и корупционно дейтвия са били, когато БСП и ДПС са били на власт,“ каза още той в парламента. „Когато излезе новината за вота на недоверие прочетох и друга новина – по данни на Европейската статистическа служба (Евростат 6.1%) е безработицата. Намаление само за 1 година от 7.2% на 6.1%. Всеки може да си формулира въпросите, които може да задава към управляващите“, посочи Цветанов.

„Това, че БСП и ДПС искат да бъдат алтернатива или проявяват някакво несъгласие с политиките на сегашното управление е парламентарна възможност, от която биха могли да се възползват“, каза още той.

Източник: Епицентър.бг