Цветанов: ГЕРБ е втората политическа сила, която има най-много мюсюлмани

ГЕРБ ще подкрепи промените в Закона за вероизповеданията и на второ четене.

Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на партията Цветан Цветанов пред журналисти, съобщи Novini.bg.

След като сме подкрепили закона на първо четене, означава че сме заявили много ясно политическата си воля, заяви Цветанов.

ГЕРБ е втората политическа сила, която има най-много мюсюлмани. В никакъв случай не бих могъл да разделям живота в България на християни и мюсюлмани, на католици и евреи. Бих призовал всички политици, които говорят за противопоставяне в обществото, да се хванем ръка за ръка и да бъдем посланици на толерантността, а не на тези, които разединяват. Явно има някой, който иска да прави някакво съществено разделение. Хората в смесените региони живеят прекрасно и в момента някой може би цели нещо друго. Аз никога не съм делил българските граждани на етнически принцип, подчерта Цветан Цветанов.

Попитан дали с тези думи визира партньорите на ГЕРБ в управляващата коалиция – Обединените патриоти, Цветанов заяви: „Всеки един, който се припознае в това, което съм казал, може да си направи извод за поведението, което трябва да има в обществото“.

Както сега, така и за в бъдеще ГЕРБ продължава да работи изключително честно с коалиционните си партньори. По всичко, което е свързано с управленската програма, ние нямаме абсолютно никакви разминавания, но разбира се, по други законодателни инициативи се получава и отстояване на различни мнения. Аз мога да кажа, че ние ще продължим между първо и второ четене да разговаряме и да обсъждаме всякакви възможни варианти, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Ние смятаме, че Законопроектът, по който се създадоха доста възможности за спекулации и за създаването на опорни точки, дори на политически централи, каквато е Българската социалистическа партия. Вие видяхте, че те през тези 10-15 дни отсъстват от парламентарния дебат, отсъстваха от Закона за социалните услуги, който беше изключително важен, защото една социална партия трябваше да участва активно в този дебат в българския парламент, посочи още Цветан Цветанов.

Източник: Petel.bg