Цветанов: ГЕРБ внася мажоритарното гласуване. Отговаряме на волята на народа!

Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ внася в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот, като по този начин се съобразява с волята на народа показана на референдума.

Отделно от ГЕРБ искат и намаляване на партийната субсидия на 1 лев, съобразявайки се с друга точка от исканията в референдума.

„Трябва ли да бъдем искрени към нашия работодател – българския избирател? Ние от ПГ на ГЕРБ се съобразяваме с тези над 2,5 милиона български граждани“, обърна се към другите парламентарни групи Цветан Цветанов, цитиран от Епицентър.бг.

Той подчерта, че намаляването на депутатските заплати трябва да става с бюджета.

„Развили сме предложенията така както са били поставени въпросите на поставения референдум. Развили сме уредбата на пълен мажоритарен избор в два тура с абсолютно мнозинство. Предложили сме разделението на територията на страната на 240 едномандатни района, във всеки един от които да се проведе мажоритарен избор в два тура в пълно мнозинство“, каза депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. И подчерта, че така ГЕРБ изпълнява 100% волята на народа.

Депутатът от ГЕРБ описа по-подробно на разпоредбите, свързани с гласуването в чужбина.

„За чужбина сме предвидили извършването на активна регистрация, която да даде точната картина на активните българските избиратели извън страната“, каза Кирилов.

Той поясни, че гласът на българите в чужбина ще се отнася към последния им постоянен адрес в България. Сънародниците ни зад граница ще подават вот електронно или машинно.