Цветанов: Гласуването за СЕТА е гласуване за европейските ценности

“Недопустимо е да се наричат национални предатели българските евродепутати, подкрепили решение, което е било консенсусно прието в Европейския парламент. Корнелия Нинова обвини българските евродепутати в национално предателство. Кое е национално предателство – да искаш да бъдеш част от силна и обединена Европа, да искаш да има трансконтинентално сътрудничество?”.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Стара Загора, цитиран от „Фокус“.

Той подчерта, че фалшивите новини са голям проблем и трябва да им се противодейства. По неговите думи „малките“ обещавали много, обещавали всичко, понеже нямало да управляват. ГЕРБ от своя страна говорили само реални политики, които партията е доказала, че може да реализира.

„Ние за десет години в политиката преобразихме начина на поведение в политиката и създадохме много личности във всички нива на управление, които работят в интерес на хората”, изтъкна Цветанов.

Цветан Цветанов е категоричен, че гласуването за търговското споразумение с Канада – СЕТА е гласуване за европейските ценности. Той разкритикува лидерът на БСП Корнелия Нинова, която обвини българските евродепутати гласували за търговското споразумение, че са национални предатели.

„Кое е национално предателство – да искаш да бъдеш част от силна и обединена Европа, да искаш да има трансконтинентално сътрудничество?“, пита Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ категорично подчерта, че доброто управление на ГЕРБ, въпреки допуснатите грешки, не може да има алтернатива сред другите партии.

“От 1999 до 2016 година най-големите нива на корупция са през 2014 година, когато управляваше БСП“, подчерта Цветанов.