Цветанов: Говореше се, че асфалт не се яде, но навсякъде става дума за подобряване на инфраструктурата

Говореше се, че асфалт не се яде, но навсякъде става дума за подобряване на инфраструктурата и връзката между населените места.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отношение към изслушването на министърa на регионалното развитие Петя Аврамова по време на изслушването си за напредъка по изграждането на автомагистрали и скоростни пътища в България.

,,За нас е изключително полезен този дебат и това изслушване, което направихме днес. Вижда се, че приоритетите на българското правителство продължават да се изпълняват“, каза още Цветанов, цитиран от новини.бг.

По думите му тол системата ще даде допълнителен финансов ресурс, с който да се изпълнят съответните ангажименти.

Според него това дава повече безопасност, бизнес и развитие на регионите.

,,За да се създават нови работни места, да има инвеститорски интерес в дадени населени места, всеки гледа каква е инфраструктурата и какви са връзките, които могат да бъдат направени. За правителството е изключително важна Северозападна България, пътната магистрала, която е от Видин до Ботевград, защото в момента най-голямата концентрация на тежки ПТП е отсечката между Ботевград и Мездра. Радвам се, че вече има стартирана процедура, разделени са два лота. Надяваме се, че в рамките до 2023 г. ще имаме възможност да имаме една по-безопасна пътна инфраструктура, която да има възможност за жителите, които са във Враца, Видин и Монтана да живеят и да пътуват по-спокойно и по-свободно“, обясни той.

Според него трябва да се отчете работата на приходните агенции, които са генерирали сериозен излишък, който е дал възможност да се направи процесът да бъде необратим с отсечка до Велико Търново с магистрала.

,,2022 г. ще имаме тази отсечка, която ще направи другата изключително важна връзка между Русе и Велико Търново“, каза той и обърна внимание на сериозната концентрация на катастрофи.

,,Българският парламент и всички парламентарни групи, които идват на работа, защото знаем, че това е най-доброто, което може да има за България. Това е мечтата на много български граждани, които винаги са казвали, че инфраструктурата е артерията на един организъм“, уточни още Цветанов.

По думите му всеки, който е излизал и е казвал, че асфалт не се яде, няма населено място, където да не се говори за подобряване на инфраструктурата и връзката между малките и големите населени места. Той подчерта, че страната ни е оценена изключително добре, тъй като в новия финансов период ще имаме 4 млрд. лв. повече по оперативни програми.

Източник: Petel.bg