Цветанов: Хората са възмутени от агресивните послания на опонентите на ГЕРБ

Хората са възмутени от агресивните послания на опонентите на ГЕРБ, написа във фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщава Епицентър.бг

Той сподели в социалната мрежа впечатленията си от среща с избиратели във Варненско.

„Днес заедно с областния координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, както и с народните представители от ГЕРБ-Варна, посетихме две села в община Аврен – Здравец и Царевци“, написа зам.-шефът на управляващата партия.

И продължи:

„В с. Здравец бяхме в ремонтираното читалище и се срещнахме с жители на селото. Хората споделиха с мен възмущението си от агресивните послания и поведение на политическите опоненти на ГЕРБ, като използваха възможността да благодарят на мен и колегите от ГЕРБ, че винаги сме поддържали близък контакт с тях.

На въпрос за бъдещето на АМ „Хемус“ и на останалите важни инфраструктурни проекти за региона – обясних, че правителството ще продължи да инвестира в модернизирането на населените места в страната и предпоставка за това е разумната финансова политика и икономическият растеж. Благодарение на излишъка в бюджета правителството имаше възможността да задели 1,35 млрд. лв. за доизграждането на АМ ‚Хемус“. Очаква се до 2024 г. цялото трасе на тази ключова пътна артерия да бъде завършено. За да стигнем докрай, трябва да запазим стабилността в държавата, икономическия растеж, както и доверието на хората.

На свой ред кметът на Аврен Емануил Манолов припомни, че правителството отпусна само за последните 12 месеца 500 хил. лв. за уличната мрежа в общината.

По-късно посетихме и село Царевци, където местното читалище „Христо Смирненски – 1919” предстои да отбележи своя 100-годишен юбилей. Жителите на селото поздравиха кмета на Аврен Емануил Манолов за усилията, които полага за подобряването на инфраструктурата. Те също така изказаха своята признателност за подкрепата на правителството на Бойко Борисов, което през 2015 г. отпусна 110 000 лв. за ремонта читалището.

По време на събитието бе изтъкната дългогодишната традиция общината да отпуска на абитуриентите си по 200 лв., както и да поема семестриалните такси на тези от тях, които решат да продължат образованието си. Тази година подкрепа ще получат над 100 абитуриенти.

Пред всички присъстващи в ремонтираното читалище подчертах, че успешен е този кмет, който работи в синхрон с изпълнителната и законодателната власт. Такъв е кметът на Аврен – Емануил Манолов. Споделих увереността си, че на 26 май гражданите ще подкрепят ГЕРБ и стремежа ни да гарантираме траен проспериет и сигурност в България и Европа.

Народните представителите от ГЕРБ-Варна Павел Христов, Таня Петрова, Емилия Милкова и Владимир Вълев дариха книги за читалищните библиотеки в двете села. Жестът е по повод Световния ден на книгата и авторското право и беше приет с голяма благодарност.“

Малко по-късно Цветанов пусна следващ пост, този път от Долни Чифлик.

„БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите. При управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски програми и европейски средства, а точно те гарантират развитието на населените места в България. Това заявих днес при посещението си в Долни чифлик.

В контекста на предстоящите европейски избори уверих присъстващите, че кандидатите на ГЕРБ работят страната ни в следващия програмен период да получи рекордно висок европейски бюджет в размер на 18 млрд. лв.

Припомних нашия ангажимент в края на мандата през 2021 г. учителските възнаграждения да бъдат увеличени двойно – съпоставимо с 2017 г. Изчисленията сочат, че образователната инфраструктура в цялата страна се нуждае от 9 млрд. лв. инвестиции. 700 млн. лв. вече са осигурени по ОП „Региони в растеж“, което позволи обновяването на 500 училища и детски градини. Обясних, че усилията ни не спират дотук, дори напротив – имаме амбицията да ускорим и да увеличим вложенията в образователния сектор.

Подчертах, че постигнатото в областния център Варна създава предпоставка за развитието на целия регион, за привличането на повече инвестиции и възможности за реализация на гражданите.

Кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова изтъкна ролята на европейската солидарност за обновяването на инфраструктурата в малките населени места. Тя отбеляза, че с национално финансиране в Долни чифлик се изгражда канализация с обща дължина около 3500 м за 260 имота и повече от 1000 души. Освен канализация, със средства по ПУДООС ще има и асфалтирани 7 км. улици. По думите й благодарение на законодателната промяна, която беше направена неотдавна, общината вече получи управлението на минералните си води, което е много важно за местния туризъм“, написа Цветан Цветанов в социалната мрежа.