Цветанов: Има притеснения от присъствието на Русия в Черноморския регион

В момента съществуват вътрешнопарламентарни системни партии, които предприеха националпопулистки подход.

Смятам, че опозицията има своята сила и че тя може да бъде чута тогава, когато участва в заседанията на българския парламент.

Това заяви пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на ПГ на партията Цветан Цветанов

,,Все пак опозицията играе съществена роля в парламентарния контрол върху изпълнителната власт и в момента тази острота на въпросите към отделните министри липсва с отсъствието на БСП“, допълни Цветанов.

,,Подводните камъни днес са популизма, неистините, които се тиражират в публичното пространство. Но по-важното е да знаем как да се предпазим от фалшивите новини и в този аспект от ГЕРБ правим постоянни срещи и поддържаме връзка с гражданите“, посочи той.

,,Дали БСП ще се върнат в парламента? Ако гледаме само решението на Нинова – не. Но ако се вгледаме в натиска, под който са подложени, смятам, че БСП ще намерят елегантния начин да влязат в българския парламент. По отношение на ЦИК искам да вметна, че от шестимата кандидата на БСП има само един, който и сега присъства в Комисията. Останалите петима са изцяло нови лица. Излезе, че теорията, че с новите си кандидати за ЦИК Нинова разчиства сметки с вътрешната си опозиция е факт“, коментира още Цветанов.

,,Посещението на Столтенберг беше ясен знак за притесненията, които имат страните-членки на НАТО по отношение на присъствието на Русия в Черноморския регион. Затова и България е част от НАТО, за да бъде гарантирана националната ни сигурност“, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

В старопрестолния град Жени-ГЕРБ провеждат осмата си политическа академия „България с хоризонт Европа 2023“. Форумът ще бъде открит от заместник-председателя на партията Цветанов, който ще изнесе лекция „Европа през призмата на предстоящите избори“.

Гост-лектори ще бъдат министърът на културата Боил Банов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, земеделският министър Румен Порожанов, петимата евродепутати от Европейската народна партия.

Европейският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще изнесе лекция на тема „Предизвикателства пред Европа в цифровизиращия се свят“.

Източник: Епицентър.бг