Цветанов изръси, че ще ни се увеличат доходите 6 пъти повече, съпоставимо с 2016 г.

С декларации от парламентарната трибуна БСП отклонява вниманието от проблемите на хората.

Това бе основният мотив в изказването на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който взе думата, за да отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова.

В декларация от името на червените депутати тя заяви, че със засекретяването на оградата по българо-турската граница се прикриват нередности. И поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев.

Веднага, след като Нинова слезе от трибуната, Цветанов поиска думата.

Г-жо Нинова, сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства, това е институционалният подход, каза той, цитиран от „Фокус“. „Разбираме, че декларациите се превръщат като начин за отклоняване от проблемите на хората. Не бих паднал на нивото да говоря за неща, които не отговарят на истината или да въвеждам в заблуждение медиите, или хората, които ще гледат тези новини“, каза Цветанов. Според него е „много лесно да излизаме тук и да говорим небивалици“. Вторият човек в управляващата партия нарече твърденията на социалистите несъстоятелни.

Декларацията на Нинова бе предизвикана от това, че вчера кабинетът включи препятстващото съоръжение на границата към обектите от национална сигурност. И така засекрети оградата, с което направи невъзможно и излъчването на филм на журналистът Елена Йончева за ситуацията около оградата. Нинова обяви, че всичките 80 червени депутати стават съавтори на филма на Йончева и ще отидат на излъчването му. Арестувайте ни за това, предизвика управляващите соцдепутатът.

Цветанов не пропусна да засегне това в своята декларация.
„Ако може да заведете всички тези 80 народни представители да отидете и да сезирате компетентните институции“, заяви той и добави, че Нинова обича медийното присъствие и създаването на фалшиви новини.

След това зам.-председателят на ГЕРБ смени темата, като заговори за успехите в управлението.
Цветанов изтъкна, че в бюджета за 2018 г. се предвиждат 720 млн. лв. повече за работни заплати. „Това увеличение на доходите на българките граждани ще бъде 6 пъти повече, съпоставимо с 2016 г. това е бъдещата политика, която трябва да правят народните представители. Разходите, които ще направи правителството за 2018 г. ще бъде с 2,5 млрд. лв. повече. Контрабандата, в периода, в който управлявахте беше 34%, тази година тя е под 7%. Това не е ли борба срещу корупцията? Това не е ли борба, за да има повече приходи в бюджета? При вас подобни новини нямаше. Как да има? Единственото, което правите е да създавате фалшиви новини и да казвате, че ще сте някаква алтернатива“, подчерта той.

Според Цветан Цветанов БСП не е алтернатива на сегашното управляние, защото „алтернативата е тогава, когато предлагаш политика, когато са имал възможност, когато си управлявал да показваш, че си имал повече приходи и можеш да направиш повече разходи, но не да задлъжняваш поколенията, които идват след това“.

„Това, което прави парламентарното мнозинство, е да можем да обединим усилията си за политики, които достигнат до хората. Правим това, ще продължим да го правим и винаги сме го правили. Що се касае до случаят с „Обединени патриоти“, аз смятам, че всеки носи отговорността пред българските институции. Когато има депутати от една ПГ, които ни дават за пример морала и борбата с корупцията, а виждаме, че финансират кампанията си с хора, които се задържат като организирани престъпни групи, моля ви, нека да бъдем с този аршин, който трябва да бъде за едни отговорни народни представители“, подчерта Цветанов.

„Много ми е интересно защо никой не говори за начина на финансирането на кампаниите и в парламентарните избори, и в президентските. Дарителите винаги са били под 450 лв., за да избегнат декларирането и да може да има и други задкулисни неща, които може би дават възможност на някои да влизат във властта. ПГ на ГЕРБ, всичките кампании, които сме правили, са били финансирани с ясен източник, субсидията на партията“, каза още Цветан Цветанов. С тези думи той намекна за арестувания брат на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия, който се оказа дарител за червена кампания. Дал 450 лв.

Източник: Епицентър.бг