Цветанов изтъкна, че зам.-министърът с нацисткия поздрав бил изключителен професионалист

„Всеки, който става публична личност, трябва да знае, че всяка негова стъпка преди, може да се използва против него“.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в студиото на „Лице в лице“ по бТВ.

Той коментира така току-що подадената оставка на зам.-министъра с нацисткия поздрав – Павел Тенев.

„Ние постъпваме така, БСП в подобни случаи развива своите кадри“, коментира Цветанов, имайки предвид неуместната шега на Крум Зарков по време на предизборната кампания, за която социалистът се извини.

„Заместник-министърът на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с нацистки поздрав, се появи в публичното пространство, ще се оттегли“, бяха точните думи на Цветанов.

„Професионалните му качества са изключително добри. Оттук нататък е изцяло морален акт, който той трябва да направи и той го е направил“, продължи Цветанов. По думите му, когато са се обсъждали кандидатите за замeстник-министъртри Пламен Тенев е бил „представен с достатъчно добра биография и добър професионализъм, който е стоял зад него като биографични данни“.

„Относно това, което е направил като постъпка, сигурно някой негов близък го е снимал, така че тук няма някаква сензация“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.