Цветанов: Извинявам се на всички, които са били обидени от всичко това, което съм правил

Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов написа пост във фейсбук, в началото на който поднесе извинения.

„За мен е важно да си признаваме грешките и се извинявам на всички, които под една или друга форма са били обидени от всичко това, което съм правил. Но продължаваме напред и важното е да извличаме поуки“, гласи част от поста му.

С тези думи в социалната мрежа той анонсира интервю, дадено за „Дойче веле“. В него Цветанов говори за „обвързаностите на премиера с ръководството на ДПС и за зависимостите в МВР и прокуратурата“.

Бившият втори в ГЕРБ споделя, че последно се е чувал с Борисов за организиране на кръгла маса на Евроатлантическия център за сигурност и му благодари за съдействието. Преди това пък се чули за рождения ден на Цветанов, който е през април. Не били обсъждали обаче създаването на новата му партия.

„Много ясно съм се разграничил от начина, по който се води политиката на ръководството на ГЕРБ. Искам да направя ясно разграничаване между честните, стойностни и добронамерени симпатизанти и членове на ГЕРБ, които попадат под общия знаменател на скандалите около Бойко Борисов, Цвета Караянчева и тези записи, които излизаха през последната година.“, заяви Цветанов.

Признава също, че докато е бил в правителството е правил изказвания, които са неуместни за министър, но отдава това на своята емоционалност.

Източник: Petel.bg