Цветанов: Кабинетът „Борисов 3“ отчита много успехи и добри политики. Бойко Борисов е истински лидер

„Демонтаж на днешната коалиция няма да има. В края на мандата кабинетът „Борисов 3“ ще отчете много успехи и добри политики. „ Бойко Борисов е истински лидер на нашата партия“.

Това заяви категорично Цветан Цветанов в студиото на „Здравей България“ след завършилото вчера Четвърто национално събрание на ГЕРБ.

„Изпълнителната и Контролната комисия се занимават изцяло с дейността на партийната ни работа в партията. Ето защо премиерът прецени да направи господин Главчев за председател на Контролната комисия, което е един по-висок пост. В същото време госпожа Цачева излезе от Изпълнителната комисия. Доста сериозни са ангажиментите й в правосъдното министерство и тук няма понижение. Взето е едно политическо решение, направено на националното отчетно-изборно събрание“. Това заяви пред Нова телевизия вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

След вчерашния конгрес на партията към него имаше много въпроси – за коалиционните партньори и отношенията с опозицията. „Вмени ни се, че ГЕРБ едва ли не ще прави коалиция. Категорично трябва да заявим, че такива разговори никога не е имало и категорично заявявам, че ГЕРБ никога няма да направи коалиция с БСП“, подчерта Цветанов и изтъкна, че вменяването на вина на ГЕРБ е провокация от страна на БСП и създаване на допълнително напрежение в самата партия.

Той подчерта, че няма да има „демонтиране“ на днешната коалиция, което е било демонстрирано и във вчерашния ден: „Ако сте забелязали вчера в отчета, който направих, аз дадох изключително висока оценка на нашите колеги в структурите, особено в смесените райони. А ние не включихме ДПС в нашата декларация за БСП поради простата причина, че ДПС никога не са правили заявка, че ще управляваме в коалиция с тях“.

„Разбира се, че всеки се бори за властта. Но на 26 март бяха проведени предсрочни парламентарни избори и народът даде своя глас. Към днешна дата коалицията е ГЕРБ и Обединените патриоти… Но ако бяхме на едно мнение, вероятно трябваше да сме една политическа формация. И именно това е здравословно, че имаме различия с коалиционните си партньори и се надяваме да получим подкрепата на българските избиратели за нов управленски мандат на следващите избори“, отбеляза Цветанов.

Той заяви, че „когато има голяма борба за първото място, това означава, че партията не е в кондиция и започва правене на съответните лагери“. Коментарът му бе в отговор на въпрос защо лидерът на ГЕРБ винаги е бил и остава Бойко Борисов.

Валери Симеонов беше вчера на отчетното ни заседание. Това показва подкрепа. Няма раздор при патриотите. Във всяко семейство има определени искри. Когато имаме коалиционно управление, а единият субект е съставен от трима лидери и три партии, е нормално да има напрежение. Ако винаги бяхме на едно мнение, щяхме всички да сме една формация. Няма лошо да има различни мнения, това ни кара да работим по-добре, разглеждайки всички гледни точки“, каза той.

„Не сме против приватизацията, а против хората, които са ощетили държавата. Ако Костов с думите си вчера е бил прав, значи може да няма никакви притеснения. Не може да казваме, че законодателството се прави за конкретна политическа сила. То трябва да се прави, за да защитава националния интерес. Всеки има право да дава мнение, но хора, участвали пряко в приватизацията, не е редно да дават коментар, защото са участвали в този процес“, каза Цветанов по повод на опита на Костов да се оправдае за приватизацията и за откраднатите активи.

Източник: Епицентър.бг