Цветанов: Колкото по-рано това правителство прекрати правомощията си, толкова по добре за държавата

Цветан Цветанов се нахвърли върху служебния премиер Огнян Герджиков и го обвини, че е създал условия за саботаж на бъдещето правителство между ГЕРБ и „Обединението патриоти“.

„Мога да констатирам, че действително сте създали условия за евентуален бъдещ саботаж на правителството“.

Този коментар отправи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов към служебния премиер Огнян Герджиков, предаде „Фокус“, цитирана от Епицентър.бг.

„Може би няма друг министър-председател, с толкова много обвинения“, обвини Цветанов служебния премиер.

„Казахте, че нямате отношения към тези уволнения. Това означава, че друг е разпореждал тези уволнения“, заяви Цветан Цветанов.

Председателят на ПП ГЕРБ каза още, че някой трябва да излезе и да каже кой носи политическа отговорност за тези уволнения.

„Колкото по-рано това правителство прекрати правомощията си, толкова по добре за държавата, за да се върнем към икономическия ръст“, е категоричен Цветанов.

„Коалиционното правителство ще направи ревизия на тези назначения, за да гарантираме стабилността и да не бъде подложена държавата на натиск“, се закани той.

„Имаме сигнали, че и в момента тече законодателна дейност на подзаконово ниво за наредби и правилници, които да бъдат разгледани в последните заседания на Министерски съвет, които ще създадат доста неприятности в администрацията и в институциите, които трябва да продължат своята работа“, заяви още Цветанов.