Цветанов: Не се съобразяваме с протестите, правителството е стабилно

Не смятам, че се задава правителствена криза, правителството в момента е достатъчно стабилно.

Това обяви пред журналисти Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив.

„За това говори самият факт, че отчитаме 2.5 милиарда лева излишък и 4% икономически растеж, с който ще приключи календарната година”, добави Цветанов. Той посочи, че само преди дни премиерът Бойко Борисов е открил ново предприятие в Пловдив, в което ще работят висококвалифицирани кадри.

„Това е нашата цел и това, към което се стремим”, каза още Цветанов. Той е убеден, че страната ни се движи в правилната посока с новия бюджет за 2019 година, където се разкрива възможност догодина за фонд „Работна заплата” в бюджетната сфера да има 10%-но увеличение.

Според него, това е ясен знак, че правителството предприема реални стъпки да се увеличават доходите на гражданите в България. По думите му, очаква се частният сектор също да увеличи възнагражденията на служителите си, като се вслушат и огледат в това, което прави правителството.

„Моята основна задача е да се фокусираме към парламентарната ни дейност, да си провеждаме планираното и да не се съобразяваме с провеждането на определени протести”, каза Цветан Цветанов по повод предстоящите демонстрации в столицата.

Източник: Епицентър.бг