Цветанов: Ние сме политици, които носим отговорност и уважаваме институциите в България

Абсолютно несериозно е президентът да се изказва, че ще наложи вето на Антикорупционния закон, който още не е приет.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Антикорупционният закон не е публикуван в „Държавен вестник“. Все още не е приет. Моля ви, нека да бъдем сериозни. Уважение към президента и президентската институция, но да се изказваш, че ще наложиш вето по нещо, което още не е прието, смятам, че е абсолютно несериозно. Ние сме парламентарна република, народни представители, които след като приемем даден законопроект, той става реалност, когато бъде обнародван в „Държавен вестник“. Тогава вече президентът е в конституционните си правомощия да наложи вето с определени мотиви“, заяви Цветанов.

„Когато ми задавате този въпрос, сподели ли той за мотивите за налагането на ветото? Има ли представени мотиви?“, запита журналистите Цветанов. Според него само обявено намерение не е сериозно да се коментира.

„Ние сме политици, които трябва да бъдем със съответната отговорност и да уважаваме институциите в България. Уважаваме президента и президентската институция. След като бъде обнародван законът, ще чуем неговите мотиви и ще имаме дебат в пленарна зала. Нека институциите да не минаваме с подобни оценки за това кой какво ще направи и да става през медиите. Смятам, че това е малко несериозно“, каза още Цветан Цветанов.

Източник: Епицентър.бг