Цветанов: Новият председател на Европарламента е голям приятел на ГЕРБ

Бойко Борисов се похвали, че е провел телефонен разговор с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни. Това той написа в своя си Фейсбук профил:

„Снощи разговарях по телефона с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни минути след избирането му. Честитих му високото доверие и подкрепа, с които беше избран за председател на ЕП и му пожелах успешен мандат. По време на разговора обсъдихме общите предизвикателства пред Европа като темите Brexit, миграционната криза и сигурността на съюза. Обединихме се, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните-членки да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани. Избирането на г-н Таяни е голям успех за Европейската Народна Партия. От своя страна той пожела на ГЕРБ успех на предстоящите парламентарни избори в България, благодари за подкрепата от страна на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в ЕП и изрази увереност, че отново ще спечелим доверието на българските граждани.“, пише Борисов.

Цветан Цветанов е доволен от избора на Антонио Таяни, понеже бил голям приятел на ГЕРБ. Ето какво написа той в своя Фейсбук профил:

„Антонио Таяни е голям приятел на ГЕРБ и винаги е добре дошъл в България. Той е истински европейски политик от класа и съм уверен, че начело с него Европейският парламент ще стане още по-силен. За нас беше чест, че евродепутатите от ГЕРБ имаха възможността да дадат нашата подкрепа за избора на Антонио Таяни. Премиерът Бойко Борисов също поздрави Таяни в разговор по телефона минути след избирането му“, написа Цветанов.